Hairstylist Gevorderd opleiding

Heb jij de  Hairstylist Basis opleiding afgerond of heb jij al (aantoonbaar) ervaring met het kappersvak? Meld je dan aan voor deze gevorderde opleiding van 25 lessen. Hier til jij je niveau nog net een stapje hoger. 

95% Praktijklessen

De opleiding bestaat voor 95% uit praktijklessen. Geen lange theorielessen maar juist veel praktijklessen die gegeven worden in de schoolsalon. Daar ga je al snel starten met het behandelen van klanten. Wij zijn van mening dat de beste manier om het kappersvak echt te leren is door zoveel mogelijk praktijkervaring en salonervaring op te doen. Een van de voordelen van deze opleiding is dat je direct aan het werk kan in een kapsalon of als zelfstandige in je eigen salon. De kosten van de opleiding verdien je daardoor snel terug!

OCW- en CRKBO-erkend

Het is goed om te weten dat Hair Beautyschool CRKBO erkend is. In dit centraal Register zijn alleen instellingen opgenomen die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor dit Beroepsonderwijs. Daarnaast zijn we ook een door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) erkende opleiding. Dit geeft je de garantie dat je deel gaat nemen aan een kwalitatief hoogstaande opleiding.

Onze docenten zijn allemaal professionals uit het bedrijfsleven en zijn dus goed op de hoogte van de nieuwste trends en technieken.

Lestijden:

Dag Ochtend Middag Avond
Maandag 09.30 tot 12.30u 13.30 tot 16.30u 18:30 tot 21:30u
Dinsdag 09.30 tot 12.30u 13.30 tot 16.30u 18:30 tot 21:30u
Woensdag 09.30 tot 12.30u 13.30 tot 16.30u 18:30 tot 21:30u
Donderdag 09.30 tot 12.30u 13.30 tot 16.30u 18:30 tot 21:30u
Vrijdag 09.30 tot 12.30u 13.30 tot 16.30u Geen les

Bepaal zelf je tempo:

Je kunt de opleiding in 25 weken doen (1 keer in de week), of versneld (meerder keren per dag of in de week). Je mag zelf je lesdagen/tijden kiezen.

Start op elk gewenst moment

Het hele jaar door is het mogelijk om te starten met de opleiding. We hanteren geen vaste startmomenten, je hoeft dus niet te wachten en je kunt altijd direct starten!

Persoonsgerichte aanpak

Onze aanpak is persoonsgericht, dat wil zeggen dat je op je eigen niveau en tempo gaat leren en werken. De reden dat wij zo te werk gaan is omdat we mensen niet willen dwingen om een vast lesprogramma klassikaal af te werken. De een gaat immers sneller dan de ander. Natuurlijk behandelen we alle onderdelen die bij jouw opleiding horen, maar de een wil zich graag meer verdiepen in bijvoorbeeld: het heren-vak en de ander juist weer meer op knip- en kleurtechnieken. We leiden je dus op tot een professional maar we houden rekening met jouw ambities en wensen.

Leuke workshops

Tijdens je opleiding mag je ook meedoen tijdens een Barbierstraining en een Visagie workshop.  Zo maak je kennis met wat de beautybranche en het kappersvak allemaal nog meer te bieden hebben. 

Via het contactformulier of telefonisch kun je een afspraak maken voor een intakegesprek. We houden intakegesprekken omdat we ons graag aan je voorstellen, maar vooral ook omdat we willen weten wat jouw verwachtingen en wensen zijn. Zo kunnen we je gericht en op maat gaan opleiden

Studiebelastinguren: 150

Werkwijze

In het begin van je opleiding begin je met trainingen op je oefenhoofd. Daarna starten de trainingen op jouw modellen. In overleg met jou gaan we daarna trainingen in de schoolsalon starten. Je gaat dan echte klanten behandelen onder toezicht van de docenten van Hair Kappersopleiding. Omdat Hair Kappersopleiding staat voor kwaliteit, geven wij al onze cursisten en leerlingen zoveel mogelijk praktijk- en salonervaring.

Daarnaast is het een mogelijkheid om stage te lopen in een kapsalon. Hair Kappersopleiding kan je hier op voorbereiden en in begeleiden. Dit is overigens niet verplicht, we adviseren je echter wel om dit te doen. Zo kan je naast je opleiding meer ervaring opdoen in het echte bedrijfsleven, wij gaan je hierin zoveel mogelijk helpen. We zorgen voor een stagecontract en we houden de kapsalon op de hoogte van je vorderingen.

Je opleiding sluit je af met praktijkexamens. Na het succesvol afronden van de opleiding en het slagen voor de examens krijg je het erkende vakdiploma van Hair Kappersopleiding. Met dit diploma kun je aan het werk en/of mag je een eigen salon beginnen.

Praktijkvakken: 95% van de opleiding

 • Snijden, effileren & slicen van lang en kort haar
 • Korte kapsels dames, nieuwe kniptechnieken
 • Heren knippen/snijden, opscheren en trimmen
 • Folies & coupe soleil technieken
 • Kamstrepen in lang en kort haar
 • Highlight en lowlight technieken
 • Ontkleuren & blonderen
 • Balayage technieken
 • Styling en afwerking van kapsels
 • Creatief opsteken
 • Opsteken & vlechten, feest & bruidskapsels
 • Huid en haar analyse
 • Barbier Workshop
Theoretische vakken: 5% van de opleiding
 • Diagnose, kleur keuze en adviseren
 • Het kappersvak, goed om te weten

Werkwijze

In het begin van je opleiding start je met trainingen op een oefenkop. Daarna starten de trainingen op jouw modellen. In overleg met jou gaan we daarna trainingen in de schoolsalon starten. Je gaat dan echte klanten behandelen onder toezicht van de docenten van Hair Kappersopleiding. Omdat Hair Kappersopleiding staat voor kwaliteit, geven wij al onze cursisten en leerlingen zoveel mogelijk praktijkervaring.

Stage mogelijkheden

Daarnaast is het een mogelijkheid om stage te lopen in een kapsalon. Dit is niet verplicht, maar wanneer jij er voor kiest om wel stage te lopen dan kan Hair Kappersopleiding je hier op voorbereiden en in begeleiden. Zo kan je naast je opleiding meer ervaring opdoen in het echte bedrijfsleven, wij gaan je hierin zoveel mogelijk helpen. We zorgen voor een stagecontract en we houden de kapsalon op de hoogte van je vorderingen.

Examen

Je opleiding sluit je af met praktijk examens. Na het succesvol afronden van de opleiding Hairstylist Gevorderd en het slagen voor de examens krijg je een officieel erkend diploma van Hair Kappersopleiding. Met dit diploma kun je aan het werk en/of mag je een eigen salon beginnen.

Je kunt per direct starten en ontvangt van ons gratis een materialenkoffer.

Lesgeld opleiding Hairstylist Gevorderd: €1350,-

Het lesgeld is inclusief het basis materialenpakket t.w.v.: €275,- GRATIS INBEGREPEN

Het lesgeld is inclusief €150,- modellentegoed.

Je kunt (zonder extra kosten) betalen in 1,2 of 3 termijnen.

Geïnteresseerd?

inschrijven