Leer de basis met een visagie cursus

Tijdens een visagie cursus kun je verschillende dingen leren. Je kunt het gebruiken als opfriscursus, maar een beginnend visagist kan hiermee ook de basis leren. Niet iedereen is namelijk van nature goed in het doen van make-up. In feite kost het veel meisjes jaren om het echt onder de knie te krijgen. Professionele visagisten hebben niet zoveel tijd, dus is het in dat geval handig om een cursus te volgen.

Echte kunst met een gezicht als doek

Met visagie kan je veel meer dingen doen dan iemand mooier maken. Zie het als kunstvorm. Je kunt visagie afleiden van schilderkunst en het gezicht van je model gebruiken als doek. Dit leer je bij cursussen voor gevorderden. Je dient namelijk eerst te weten hoe je een gezicht opmaakt, voor je er kunst van maakt. Maar geen zorgen! Wanneer je de basis kent, kun je in no time net zo goed worden als Dain Yoon.

Welke opties voor banen heb je?

Een professionele make-up artist heeft verschillende opties voor een baan. Om te beginnen kun je er je werk van maken om mensen te stylen voor evenementen. Denk aan het opmaken van bruiden. Hiervoor heb je wel enkele vaardigheden als haarstylist nodig. Je kunt ook visagist worden voor tv en film. Hiermee focus je je meer op de make-up. Een ander beroep dat zich meer focust op make-up is catwalk visagist. Volgens sommigen is het opmaken van catwalk modellen het hoogste doel. Dit komt, omdat je in dit beroep de meeste erkenning krijgt voor je werk. Met een beetje geluk krijg je hier ook het meeste voor betaald.

Echt goed worden? Volg een visagie cursus

Bijna niemand kan zonder ervaring echt doorbreken. Ook niet in de visagiewereld. Daarom is het verstandig om een visagie cursus te volgen voor je een baan als visagist gaat zoeken. Je moet namelijk echt goed zijn om op te vallen en een leuke baan te krijgen. Of om genoeg klussen te krijgen, wanneer je als zelfstandige wil werken.