Foundation contour en highlight

Contour, foundation en highlight zijn de basisprincipes van een goed opgemaakt gezicht. Foundation zorgt ervoor dat alle imperfecties niet meer zichtbaar zijn. Het “verwijdert” dus tijdelijk vlekjes, puistjes en wallen. Daarnaast zijn highlight en contour er om diepte in een gezicht aan te brengen. Blush zorgt ervoor dat een model kleur op zijn of haar gezicht krijgt. Het aanbrengen hiervan zijn basisvaardigheden van een visagist. Maar wat leer je nog meer op zo’n make up opleiding? Dat zal hieronder verder worden uitgelegd. Te beginnen met lippen en ogen.

Lippen en oog make up

Lippen en ogen zijn de meest karakteristieke eigenschappen die je hebt. Daarom mag een model nooit mislukte lippen of oog make up hebben. Ook dit leer je op een visagie opleiding. Over het algemeen krijgen mensen het aanbrengen van lipstick sneller onder de knie dan oogschaduw, maar niet getreurd! Voor oefenen zal er alle tijd zijn. Bovendien is wenkbrauwen invullen ook niet erg moeilijk.

Kunstenaar worden met een make up opleiding

Dat critici zeggen van niet, betekent niet dat make up echt geen kunstvorm is. Je kunt zoveel doen met make up, dat je er zelf een kunstvorm van kunt maken. Hier komen de gevorderde vaardigheden om de hoek kijken. Wanneer je de basismodules hebt gehaald, kun je eventueel ook een cursus voor gevorderden nemen. Wie weet, misschien wordt je wel net zo goed als Dain Yoon. Dan kun je straks met enkel make-up de realiteit manipuleren!

Echt goed worden? Volg een make up opleiding

Bijna niemand kan zonder ervaring echt doorbreken. Ook niet in de visagiewereld. Daarom is het verstandig om een make up opleiding te volgen voor je een baan als visagist gaat zoeken. Je moet namelijk echt goed zijn om op te vallen en een leuke baan te krijgen. Of om genoeg klussen te krijgen, wanneer je als zelfstandige wil werken.