De beste MUA’s op YouTube!

De beste MUAs op YouTube

Wie is de beste op YouTube?

Er zijn een heleboel MUA’s te vinden op YouTube, maar welke is nou precies de beste? En nog belangrijker, wat maakt dat zij de beste zijn? Hieronder kun je lezen over een aantal van de beste MUA’s en wat zij doen.

Loepsie’s beauty beacons

Loepsie, die in het echte leven Lucy heet, is een typische MUA voor de nerds onder ons. Zij is zelf namelijk heel erg geïnteresseerd in geschiedenis en fictie. Daarom baseert ze haar make-up en haar tutorials hier ook op. In haar videos transformeert ze zich tot schoonheidsiconen als Cleopatra, Marie-Antoinette en Gia Carangi. Deze video’s zet de dan in haar playlist voor “Beauty beacons of history”. Hiernaast doet ze ook tutorials voor fictionele personages als Hermione Granger. Dit zijn de “Beauty beacons of fiction”. De tutorials doet ze samengaand met wat informatie over de persoon die ze per video behandelt. Loepsie is als kers op de taart ook Nederlands!

James Charles haalt de kunstenaar in je naar boven

James Charles op zichzelf is een flamboyante persoonlijkheid. Het is nog niet eens zijn content waar je al vrolijk van wordt. Zijn karakter is al genoeg! Daarnaast heeft hij erg veel tutorials voor zowel basistechnieken als extravagante looks. James laat zien dat je make-up doen een kunstvorm is en haalt de kunstenaar in je naar boven.

Ga gothic met Belle Jorden

Houd je van uitbundige, maar toch klassieke looks? Dan is Belle Jorden dé MUA voor jou! Belle maakt make-up tutorials voor twee doelgroepen. De eerste doelgroep bestaat uit de zogenaamde Instagram baddies. Dit betekent dus dat ze veel doet met highlight en contour. Haar andere doelgroep is iedereen die valt onder het gothic/grunge spectrum. Donkere oogschaduw en scherpe eyeliner zijn twee dingen die bijna niet ontbreken in haar video’s

Humor op YouTube met Jeffree Star

Jeffree star is naast een MUA ook een echte komiek. Alles wat hij doet, doet hij met een korrel zout. Naast zijn make-up tutorials, zijn zijn collabs met Shane Dawson en Garett Watts ook zeer vermakelijk. Bovendien is hij ook op YouTube te vinden als zanger.

Terug in de tijd door Rachel Maksy

Rachel Maksy, ook wel bekend als “The pinup companion”, houdt zich net als Loepsie. Het verschil is dat Rachel zich meer focust op het old Hollywood tijdperk. Ze doet echter niet alleen haar en make-up tutorials. Ze recenseert ook vintage make-up producten. Dus, zoek je nog een MUA op YouTube om je te laten inspireren? Dan is er meer dan genoeg keuze!