Wenkbrauwen intekenen: It’s all about the brows!

wenkbrauwen intekenen

Waarom epileren als je ook kunt intekenen?

Veel vrouwen en zelfs mannen doen er nog alles aan om hun wenkbrauwen zo dun mogelijk te maken. Hiervoor gebruiken zij dingen als pincetten, hars strips en zelfs draadjes. En eigenlijk is dit helemaal niet meer in de mode. Wat tegenwoordig een trend is wat betreft de harige lijntjes boven je ogen, is natuurlijk en, nou harig. Daarom is het juist verstandiger ze te laten staan en ze in te tekenen. Hoewel dit niet betekent dat het weghalen van overbodige haartjes niet mag. Maar waarom willen mensen graag van die perfect brows? En welke rol speelt de vorm hiervan bij het intekenen? En de rest van je oogmake-up? Dat zal hieronder verder worden uitgelegd.

Waar je wenkbrauwen voor dienen

De wenkbrauw is wat je gezichtsuitdrukking betekenis geeft. Je kunt als voorbeeld bewijze van spreken fronzen tot je een ons weegt. Zonder een zichtbare wenkbrauw, heeft dit toch vrij weinig effect. Ook andere uitdrukkingen als verdriet, verwondering en geluk zijn zonder dit uiterlijke kenmerk minder duidelijk dan met dit kenmerk. Ook geeft een wenkbrauw net een klein beetje extra schaduw aan het oog waar deze boven staat.

Besteed aandacht aan de vorm van je wenkbrauwen

Wanneer je je eerste wenkbrauw intekent, is kijken naar de vorm het eerste wat je doet. Bij sommige mensen is deze rond. Anderen hebben een hoekige of een rechte wenkbrauw. Volg de natuurlijke vorm, terwijl je een wenkbrauwpotlood gebruikt voor het intekenen. Ga vervolgens met wenkbrauwgel over de haren heen, zodat je een beschermlaagje hebt. Herhaal dit tijdens het intekenen van de andere wenkbrauw en je bent helemaal “on fleek”. Dit is een term die vooral betrekking heeft op wenkbrauwen. Het betekent namelijk dat zij er goed uitzien.

En de rest van je oogmake-up dan?

Misschien gaat het toch niet alleen om het haar boven je ogen. Naast het doen van je wenkbrauwen is de rest van je oogmake-up ook belangrijk. Voor een complete look zou je je oogschaduw, mascara en eyeliner ook moeten doen. Ga je toch liever voor een natuurlijke indruk? Dan is mascara genoeg. Je wimpers mogen namelijk ook mooi donker en lang zijn wanneer je brows zijn ingetekend. Wanneer je dit niet doet, ziet het er onvolledig uit en lijkt het namelijk alsof je iets vergeten bent. Dat is nou net wat je niet wil. De regel is dus: weken aan je wenkbrauw betekent werken aan je wimpers.