Make-up mythes over wat gepast is

make up mythes gepast

De definitie van gepast

Het woord gepast kun je in verschillende contexten gebruiken. De definitie van dit woord is echter altijd het zelfde, namelijk “naar behoren”. Wanneer iets naar behoren is, valt het niet in een negatieve zin op. Denk bijvoorbeeld aan dresscodes op werk. Gepaste kleding voor een politieagent wanneer deze aan het werk is, is overduidelijk zijn of haar uniform. Het is daarentegen ongepast voor een bankier om in een korte broek en een T-shirt op kantoor te verschijnen. Ook wat betreft make-up zijn er een aantal dingen die je wel en niet doet.

Wat wordt gezien als niet gepast?

Veel mensen zien een flamboyante make-up look als ongepast. En natuurlijk, je zou naar een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld niet snel een felgekleurde oogschaduw dragen. Aan de andere kant is dit vaak een kwestie van smaak en de hoeveelheid oogschaduw die je daadwerkelijk draagt. Er is niets mis met het dragen van groene oogschaduw, wanneer jouw oogkleur hier mooi bij staat. Er is echter wel is mis wanneer je een meisje van dertien te veel make-up zou laten dragen. Rond deze leeftijd gaan zij vaak experimenteren met make-up. En wanneer zij te veel hiervan dragen kan dit hen ouder maken dan zij daadwerkelijk zijn.

En wat is dan “te weinig”?

Er is ook zoiets als “te weinig make-up”. Tenminste, volgens sommige mensen. Vaak zijn de mensen met deze kritiek mensen die helemaal geen make-up dragen. Neem bijvoorbeeld het soort mannen dat vindt dat make-up dragen “vals adverteren” van vrouwen is. Ondertussen zijn zij onwetend over het feit dat mannen in films en op tv ook make-up dragen. Deze mensen denken dat je met een laag foundation, consealer en transluscent powder geen make-up op hebt. Dit zijn ook mensen die denken dat je te weinig make-up draagt wanner je het één dag niet draagt.

Geen juiste manier

Toch moet je je van de bovenstaande tekst niets aantrekken. Er is namelijk geen formule voor hoeveel make-up hoort te dragen en wanneer. Daarnaast kost het tijd om te leren hoe je een mooie make-up look maakt. Wie maakt het uit als de wings van je eyeliner een beetje scheef staan? Of als je een klein beetje bent uitgeschoten met je favoriete lipstick? Hier kun je altijd mee oefenen. Wanneer je aan een beauty opleiding begint, hoor je lang niet zo goed te zijn dan wanneer je slaagt. Anders heb je namelijk ook niets geleerd.