Make up mythes in YouTube tutorials

make up mythes in tutorials

Niet alles is waar in tutorials

Wanneer je een make up tutorial ziet op YouTube, zal je er vast versteld van staan hoe mooi het is. En natuurlijk van hoe makkelijk jij de look van de tutorial zelf kunt namaken. Toch is iemand opmaken in de professionele zin moeilijker dan je denkt. En lang niet alles wat een YouTuber zegt is waar. Deze mensen worden namelijk betaald om dingen te zeggen. Maar zijn tutorials dan echt zo slecht om naar te kijken? Nou, nee. Een make up tutorial kan juist erg goed zijn voor bijvoorbeeld inspiratie voor een nieuwe look. Het maakt je echter nog geen visagist.

Make up tutorials maken je geen expert

Hoe typisch is het om een jong meisje te horen zeggen dat ze geen eyeliner bij zichzelf kan aanbrengen? En hoe vaak hoor je wel niet dat iemand haar contour niet goed kan blenden? Nog best vaak toch? En om heel eerlijk te zijn is het ook nog best moeilijk. Om make up goed aan te brengen, zowel bij jezelf als bij een ander, is veel oefening nodig. Ben je dus niet goed in het doen van je eyeliner? Pak dan je oogpotloodje en ga tekenen! Wanneer het niet lukt, kun je het er altijd af wassen en het opnieuw proberen. Iedere visagist zal het er mee eens zijn dat dit echt het verschil maakt.

Het verschil tussen een YouTuber en een visagist

Eigenlijk is er maar één groot verschil tussen make-up YouTubers en echte visagisten. Een YouTuber kun je namelijk zien als hobby visagist. Een echte visagist heeft een beauty opleiding gedaan en maakt hier zijn of haar werk van. Natuurlijk betaalt YouTube hun populaire creators ook wel uit, maar een visagist heeft meer kans op succes. Om zo populair te worden als NikkieTutorials heb je echt geluk nodig. Daarnaast heb je met geluk nog steeds niet de professionele vaardigheden die de visagist wel heeft.

Goed worden in make up? Volg een cursus!

Wil jij graag beter worden in het doen van je make up? Of wil je juist van je hobby je werk maken? Dan is het verstandig om een visagie cursus of zelfs een visagie opleiding te volgen. Bij ons kun je namelijk uit meerdere soorten cursussen kiezen. Wij bieden namelijk een basiscursus en een cursus voor gevorderden. Daarnaast kun je kiezen voor een allround opleiding. Bovendien kun je bij ons ook alles leren wat een haarstylist kan en hoe je iemands wimpers kunt liften. Tutorials mag je nog steeds kijken, maar het echte werk leer je bij Hair Beauty School.