De mooiste formele haarstijlen

mooiste formele haarstijlen

Formele haarstijlen zijn meer dan een knot

Je ziet vaak dat beroemdheden veel doen aan hun kleding en make-up wanneer zij de rode loper op gaan. In hun haarstijl zit vaak minder werk. Meestal hangt het namelijk los over hun schouders of hebben zij het vastgebonden in een knot. Dit is echter geen reden om het na te hoeven doen. Wanneer je een formeel evenement in de planning hebt, kun je er zo veel me doen als jij wil. Maar hoe maak je perfecte formele haarstijlen, zoals een stylist dit zou doen? Als eerste is het verstandig te weten wat bij jou past. Daarna kun je bezig gaan met experimenteren.

Fake die krullen met haarspeldjes

Houd je bijvoorbeeld van koninklijke opgestoken haarstijlen, maar heb je geen “royale” krullen? Dit effect kun je heel makkelijk imiteren door jouw haar op te steken door lokken op te rollen. Hierna zet je het vast met een haarspeldje. Wanneer je graag een aantal lokken rondom je gezicht wil, is het mogelijk deze te krullen met een krultang. Zo behaal je het optimale effect van deze haarstijl. Je kunt dit ook met de bovenste helft van je haar doen. Daarna kun je een krultang gebruiken voor de onderste helft. Het kost altijd minder tijd dan al je haar krullen en het vervolgens opsteken.

Relaxte, maar toch formele haarstijlen

In de relaxte, “Bohemian” haarstijlen zit vaak meer werk dan je denkt. Wanneer je van deze haarstijlen houdt, moet je je goed voorbereiden op wat handarbeid. Het makkelijkste in dit geval is om je haar nat te maken. De volgende stap is om lokken op te rollen en ’s nachts te laten drogen. Deze krullen blijven niet alleen mooi wanneer je ze de volgende ochtend uitborstelt. Ook houden zij langer hun vorm vast wanneer ze enkel los zijn opgestoken. Een vlecht toevoegen aan deze haarstijl is hiernaast erg mooi en biedt variatie.

Vlecht een eind weg!

Je kunt natuurlijk ook met meerdere vlechten iets moois maken. Vrouwen met box braids kunnen met een knot al zeer interessante formele haarstijlen maken. In tegenstelling tot vrouwen zonder ingevlochten haar. Daarnaast zijn er nog haarstijlen met vlechten die in allerlei mooie vormen zijn vastgespeld. Voor inspiratie voor dit soort stijlen, kun je heel gemakkelijk naar renaissance haar zoeken. Wie weet, misschien maak hier wel iets heel nieuws van! Haarstylisten kunnen hier ook wat mee. Zij kunnen namelijk met al deze stijlen experimenteren voor hun portfolio.

Ben je gewoon echt niet handig met je haar of ben je bang dat je kapsel niet de hele avond mooi in model blijft zitten, speel het dan op safe en laat de kapper je haar fixen.

Dit bericht is gepost in Style. Bookmark de link.