Ik spreek vloeiend make-up

vloeiend

Spreek vloeiend make-up met dit ultieme woordenboek

In de make-up wereld worden vaak bepaalde termen gebruikt waarvan je misschien niet weet wat ze betekenen. Vooral de jeugd gebruikt deze termen vaak om aan te duiden hoe iemand er uitziet. Als ervaren visagist kan het zijn dat je hierdoor je vocabulair iets moet updaten. Daarom staan er in dit handige woordenboek alle make-up termen die je moet weten. Lees hieronder verder, zodat ook jij vloeiend make-up kunt leren spreken! Wie weet draagt het ook nog eens bij aan je vaardigheden als visagist. Of in elk geval aan je communicatie met jongere klanten.

Snatched

Komt van: “wig snatched”. Wanneer iemand er zo goed uitziet dat je pruik van je hoofd vliegt. Natuurlijk is dit bij wijze van spreken, omdat niet veel mensen een pruik dragen. Ook zitten pruiken vaak erg goed vast met een speciale lijm.

Slay

Kan in het Nederlands vertaald worden naar het werkwoord slachten. Net als snatched is dit ook figuurlijk taalgebruik. “Je ziet er zo goed uit, you slay everyone!”

Ook vloeiend in on fleek zijn

Te vergelijken met: “snatched”. Vaak gebruikt om aan te geven dat iemands wenkbrouwen er goed uitzien. Deze term kan ook verwijzen naar iemands gehele make-up look.

Bakken

Wallen wegwerken en jukbeenderen accentueren door er bakpoeder op aan te brengen. Dit is geen bakpoeder waar taart mee gebakken wordt. Dit soort poeder laat je even in een dikke laag op je gezicht inwerken. Daarna stof je het af met een make-upkwast tot het er goed uitziet.

Cut crease

Net als “on fleek” en “snatched” een term die gebruikt wordt om aan te geven dat iemand er goed uitziet. Dit verwijst over het algemeen vaak naar oogschaduw. Net als “on fleek” kan deze term ook verwijzen naar de gehele make-up look.

Non-tour

Wanneer iemand een full-face look op heeft, maar geen contour of highlighter heeft aangebracht.

Highlighter-only

Een uitdaging uit de make-up wereld waarin mensen een full-face look aanbrengen met highlighter, maar zonder contour.

Vals adverteren

Een term die mannen gebruiken wanneer zij niet weten wat make-up inhoudt. Wanneer zij denken dat je geen make-up draagt als je je wenkbrouwen gedaan hebt, mascara draagt en foundation draagt. Vaak denken deze mannen ook dat je ziek bent wanneer je daadwerkelijk geen make-up draagt.

Nu kan ook jij vloeiend make-up spreken

Nu ook jij vloeiend de populaire make-up taal kan spreken, hopen we dat het iets bijdraagt aan je visagie vaardigheden.