Mondkapjesmode… WAT?!

mondkapjesmode

Chanel doet weer controversieel met mondkapjesmode

Chanel is altijd een controversieel merk geweest. Coco was als oprichter een nazi collaborateur… Karl Lagerfeld was islamofobisch en tegen het opnemen van vluchtelingen… En zo heeft het merk nog wel meer imago blunders gemaakt. Toch wist het altijd populair te blijven. Zelfs nadat het merk een paar maanden terug met haute couture mondkapjes kwam aanzetten. Allemaal in het kader van de corona pandemie. Natuurlijk zijn er wel meer mensen die hergebruikbare mondkapjes een goed idee vinden, maar dit blijft controversieel. Waarom zou je namelijk zoveel geld uitgeven voor een hergebruikbaar mondkapje met een merkje op de zijkant? Daarnaast is deze mondkapjesmode een trend gebaseerd op een ziekte. Klinkt eigenlijk best respectloos wanneer je je bedenkt dat er mensen aan doodgegaan zijn.

Andere merken hebben de mondkapjesmode overgenomen

Louis Vuitton heeft hetzelfde gedaan door een mondkapje te ontwerpen met het iconische LV-printje. Ook dit mondkapje is net zo duur als dat van Chanel. Daarnaast zijn er ook goedkopere merken die een iets fleuriger, hergebruikbaar kapje aanbieden. Bovendien maken mensen die veel naaien ze zelf. Dit doen zij ook voor familie en vrienden als je ze lief aankijkt. En bovendien zijn deze mondkapjes vaak gepersonaliseerd. Het is en blijft een trend, maar hier hoef je tenminste niet bakken vol met geld aan uit te geven.

Alles voor gemakzucht

Je vraagt ja misschien af, “Hoe heeft dit iets met make-up te maken?”. Nou, het gaat hier vooral om de natuurlijke gemakzucht van mensen. Je herkent het gevoel vast wel dat je uit gaat, maar totaal geen zin hebt om je op te maken. Nu Premier Rutte heeft gezegd dat je een mondkapje moet dragen, komt dit goed van pas. Je hoeft dan maar de helft van je gezicht op te maken als je naar de kapper gaat. Dit geldt ook voor wanneer de restaurants straks weer open gaan.

Trends komen en gaan

Het is algemeen bekend dat elke trend die in populair wordt, ook weer verdwijnt. De mondkapjesmode verdwijnt uiteindelijk ook weer, wanneer de pandemie afgelopen is. Mensen blijven waarschijnlijk wel mondkapjes dragen in verband met ernstig vervuilde lucht. Dit deed men in Japan bijvoorbeeld al voor de pandemie. En natuurlijk is er de kans dat deze trend net als andere trends weer terugkomt. Maar laten we hopen dat dat niet gebeurt als er weer een nieuwe pandemie voor nodig is. Dat is het absoluut niet waard!

Dit bericht is gepost in Style. Bookmark de link.