De gevaren van bleken en bruinen

bleken en bruinen

Zelfbruining is zo uit de mode

Weet je nog dat iedereen die iemand was vijftien tot twintig jaar geleden op Donald Trump leek? Inderdaad, de zelfgebruinde oranje look was toen heel populair. Helaas heeft niet iedereen de memo ontvangen dat dat nu niet meer zo is. Waaronder Trump, al zou je niet zeggen dat hij tot schoonheidsiconen behoort.  De Kardasians en Ariana Grande komen hier dan wel dichterbij. Toch ziet het er bij hen ook niet altijd even goed uit. Wanneer Kylie het namelijk weer eens te donker maakt, krijgt zij behoorlijk veel kritiek. Ondertussen laten mensen aan de andere kant van de wereld hun huid niet “bruinen” maar bleken.

In Korea laat men hun huid bleken

Vooral in Zuid-Korea is het een schoonheidsstandaard om een zo licht mogelijke huid te hebben. Dat was in de geschiedenis in Europa ook zo, omdat het liet zien dat je status had. In Zuid-Korea doet men het vaak om meer op Europeanen te lijken. Zo doen Zuid-Koreanen en zelfs Japanners wel meer om dit resultaat te bereiken. Zij laten bijvoorbeeld hun oogleden corrigeren van een mono-lid naar een dubbel ooglid. Maar terug naar de bleke huidjes. Waarom is dit eigenlijk slecht?

De gevaren van bleken

Om te beginnen wordt je huid gebleekt doormiddel van een crème. Deze bestaat uit allemaal chemische ingrediënten en is in principe net verf voor je huid. Het enige verschil met bodypaint is dat dit anders opdroogt. Dit maakt deze methode net zo ongezond als het zelfbruinen doormiddel van bruiningsspray. Wat wel weer een voordeel is voor mensen die hun huid bleken, is dat je niet snel oranje wordt. En we horen je het al vragen: “Maar wat moet je dan aan je huidskleur doen?” Heel simpel. Niets. Je eigen huidskleur is mooi genoeg. En daarnaast is make-up niet zo schadelijk als je het uiteindelijk gewoon goed van je gezicht wast.

Waarom je bij je eigen huidskleur moet blijven

We kunnen het belang van een foundation die goed bij je huid past niet genoeg benadrukken bij Hair beautyschool. Om te beginnen staat het veel mooier en, zoals hierboven al gezegd is, minder gevaarlijk. Bovendien draagt het ook bij aan je eigen zelfvertrouwen. Wanneer je je mooi kunt voelen door je natuurlijke schoonheid te accentueren, kan dit zonder make-up namelijk ook. Het bruinen en bleken van je huid is dus echt iets wat je niet nodig hebt in je dagelijkse routine.

Dit bericht is gepost in Style. Bookmark de link.