Men wil wat zij niet krijgen kan

wat zij niet krijgen kan

Steil haar en krullen krijgen

Het lijkt tegenwoordig wel alsof iedereen wil wat hij of zij niet krijgen kan. Ook wat betreft uiterlijk is dit het geval. Maar wat voor vormen neemt dit fenomeen precies aan? En waarom is het gevaarlijk? Dat zal hieronder verder worden beschreven. Om te beginnen willen veel mensen met krullen vaak steil haar en de mensen met steil haar willen krullen. Vooral vrouwen met het afro-type krullen en C-texturen laten vaak een weave zetten om er maar vanaf te zijn.

Lichte of donkere huid

Bovendien gaan ultra bleke mensen vaak onder de zonnebank liggen voor een kleurtje. Ook gebruiken zij vaak spray-tans om tijd te winnen. Mensen met een donkerdere huid gebruiken in tegenstelling foundations en crèmes om lichter te lijken. Foundations die je huid niet matchen staan sowieso niet mooi. Maar al die chemicaliën op je huid smeren moet ook niet goed zijn.

Volle lippen of niet

Naast haar en huid zijn ook de lippen een punt van aandacht. Vrouwen met vollere lippen kunnen bijvoorbeeld te horen krijgen dat zij vissenlippen hebben. Vrouwen die dit niet hebben worden daarentegen weer verteld dat zij geen bovenlip hebben. Hierdoor gaan zij allerlei injecties nemen waardoor zij uiteindelijk ook vissenlippen krijgen. Daarnaast kunnen zij hun lippen gaan overlijnen met lipstick. Dit kan in principe erg mooi zijn, maar je kunt ook te ver gaan. Te ver overlijnde lippen zijn nooit mooi.

De perfecte hoek zien te krijgen

Het fenomeen dat je er op foto’s alleen mooi uitziet vanuit de perfecte look is ook niet bevorderlijk. En natuurlijk is er ook perfecte belichting nodig… Veel mensen gaan uit wanhoop photoshop gebruiken om er nog uit te zien zoals zij in de spiegel doen. Ook het contouren van het gezicht is een populaire methode om dit te bereiken. Maar waarom doen mensen al deze moeite om er anders uit te zien? Als het toch bijdraagt aan een negatief zelfbeeld, waarom gebeurt het dan?

Nadruk op je eigen schoonheid

Make-up is bedoeld om de nadruk te leggen op je eigen schoonheid. Je hoeft niet per se een lichtere of donkerdere huid te hebben. Je kunt er ook heel goed uitzien met je eigen huidskleur. En zoals hierboven al gezegd is, hoef je je lippen niet zo ver te overlijnen. Wanneer je make-up op deze manier draagt, zal je jezelf echt niet sneller mooi vinden. Sterker nog, je gaat nog minder van je eigen schoonheid houden. Zorg dus eerst dat je jezelf zonder make-up er goed uit vindt zien. Je hoeft niet per se miss universe te zijn, maar een zelfbeeld dat meer klopt met de werkelijkheid mag best. Iedereen is namelijk mooi. Met make-up hoor je dit alleen te benadrukken of dat nou met veel kleur of een natuurlijke look is.

Dit bericht is gepost in Style. Bookmark de link.