Wat ieder meisje op haar make up tafel moet hebben

make up tafel

Een goede fundering

Veel jonge meiden vragen zich af wat zij allemaal nodig hebben wanneer zij met make-up kennismaken. Want heb je nou veel lipsticks of weinig nodig? En moet je per se die highlighter kopen om erbij te horen? Voor de meisjes die zich dat afvragen is er deze handige gids. Om te beginnen is een goede foundation de basis voor elke make-up look. Deze mag dus niet van de make up tafel missen. Ook is het niet erg om hier iets meer aan uit te geven. Het hoeft niet meteen Dior foundation van 50 euro te zijn. Dat zeker niet, maar het is wel belangrijk jat je een beetje kwaliteit in huis haalt. En natuurlijk moet de kleur ook met je huid overeenkomen.

Een verzameling lipsticks op de make up tafel is niet nodig

Ook hoef je als meisje van veertien niet meteen met rode lipstick op straat te lopen. Begin klein met een paar roze- of bruintinten. Wanneer je bijvoorbeeld twee lipsticks en één gloss hebt of andersom, is dat al genoeg. Bovendien durven de meeste vrouwen ook niet dagelijks rode lipstick te dragen. Het is dus nog niet eens zo’n schande als je niet meteen de Hollywoodlook van Marilyn Monroe kunt namaken. Dat komt later wel.

Goed kijken naar mascara en eyeliner

Oogmake-up is altijd lastig wanneer je een beginner bent. Je hebt mensen die bijvoorbeeld jaren oefenen en nog steeds geen winged eyeliner kunnen maken. Wanneer je jong bent, hoef je het ook echt niet te kopen om te testen of jij hiervan een bent. Je kunt ook een oogpotloodje van je moeder lenen en het zo testen. Lukt dit niet, hoef je niet per se eyeliner te dragen. Mascara is wel een prioriteit. Vooral wanneer je lichtere wimpers hebt, is het verstandig hier een van te kopen. En de beste mascara’s zijn waterproof. Deze drogen namelijk het snelste op en houden het langst. Ook als het niet regent.

Wat niet op de make up tafel hoeft te staan

Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen die echt niet op de make up tafel hoeven staan bij jonge meisjes. Denk bijvoorbeeld aan bronzer en highlighter. Dit is er natuurlijk voor om je natuurlijke contouren te accentueren, maar je lijkt er ook ouder door. Hetzelfde geldt voor oogschaduwtinten waar vaak smokey eye looks mee gemaakt worden. Nu is het niet erg om een jaartje ouder te lijken. En de vrouw die nooit ouder is geschat omdat ze tijdens haar tienerjaren make-up droeg is een leugenaar. Toch kun je met een kleine misstap meerdere jaren ouder lijken en dat ziet er vaak niet goed uit. Bovendien kan het je in de problemen brengen bij je ouders.