Lipstick en drankjes, we know the struggle!

lipstick

Eten en drinken met lipstick op

Eten en drinken wanneer je lipstick op hebt is altijd moeilijk. Je wil natuurlijk wel dat de lippenstift intact blijft, maar je wil het niet iedere keer moeten bijwerken. Als het goed is wil je wel van je etentje genieten. Wanneer je lipstick voor het eten opdoet, is dit namelijk meestal voor een speciale gelegenheid. En geloof ons wanneer we zeggen dat we het dilemma tussen lippenstift en eten kennen. Ook drankjes zijn funest voor die mooie gekleurde lippen. Dus hoe voorkom je deze nare lippenstift vlekken tijdens het eten en drinken? En welke kleur vervaagt het minste? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Hoe voorkom je lippenstift vlekken?

Het belangrijkste dat je moet weten over het voorkomen van vlekjes rondom je lippen is dat het droog moet zijn. Over het algemeen droogt matte lippenstift altijd sneller dan iets dat glanst of daadwerkelijk lipgloss is. Daarom is mat altijd een aanrader wanneer je een etentje hebt. Ook is het verstandig de lippenstift alsnog ruim voordat je de deur uit gaat aan te brengen. Wanneer je tijdens het aanbrengen last hebt van vlekjes, kun je dit met een wattenstaafje wegvegen. Vaak blijft er dan een nog grotere vlek over, maar deze is makkelijk te verbergen met een beetje foundation.

Roze lipstick zie je minder van

Wat betreft kleur is het altijd goed om voor een kleur te gaan die iets dichter bij je eigen lippen staat. Zacht roze komt in erg veel tinten voor, dus zie je er minder van wanneer dit vervaagt. Wanneer je een donkere huid hebt, kun je hiervoor een donkerdere tint gebruiken. Misschien zelfs een bruintint. Beide opties zijn goede keuzes wanneer je moet eten en drinken. Drinken zorgt ervoor dat de lippenstift in het midden van je lippen sneller vervaagt. Daarom is het verstandig geen felle kleur als rood op te doen. Je wil namelijk niet overblijven met alleen rode lijntjes.

Rode lipstick is een no-go!

Hoewel het gezicht van een lipstickvlek op je glas iconisch is, staat het op je lippen minder goed. Wanneer je veel met je lippen aan een glas of een vork zit, vervaagt je lipstick namelijk nog sneller. Ook nat eten zoals pastasaus kan hieraan bijdragen. Op deze manier eindig je met lippen die lijken alsof je er alleen rode lipliner op hebt aangebracht. Hetzelfde geld voor andere felle kleuren en tinten die donkerder zijn dan je huid.