Flower power in je make-up routine

flower make up

Bloemen en de lente

Nu het weer lente wordt, zie je veel vrouwen en meisjes weer bezig zijn met bloemen. Ze halen ze niet alleen in huis of planten ze in de tuin. Er gebeurt veel meer. Ook komen de bloemenprintjes en felle kleuren weer uit de kast. Maar hoe verwerk je die flower power eigenlijk in de make-up en schoonheidsroutine? Dat is een vraag waar alle bloemen fans en “girly girls” graag antwoord op willen. En dat antwoord zal hieronder verder worden beschreven. Je zal er nog van staan te kijken dat parfum bijvoorbeeld hierin ook een rol kan spelen.

Make-up op “flower” basis

Veel gezichtsmaskers zijn tegenwoordig al verrijkt met bloemenextracten. Dit heeft een positief effect op de PH-waardes van je huid, maar bestaat er ook make-up op deze basis? Helaas is dat niet het geval. Wel zijn er bepaalde looks met bloemen. Denk bijvoorbeeld aan de esthetische “soft-girl” plaatjes van vrouwen die rozen bij hun ogen tekenen. Ook gaat er al jaren een soortgelijke foto rond op pinterest, waar veel mensen make-up inspiratie opdoen. Hier zijn iemands lippen rood gemaakt met lipstick en zijn er gouden bloemenstickers op geplakt ter decoratie. Het zijn natuurlijk geen echte stickers. Het lijken meer op tijdelijke tattoos. Omdat er zoveel detail het design in zit, kan het namelijk niet anders.

Parfum dat doet denken aan flower power

Veel mensen weten het niet, maar parfum is naast make-up ook een manier om jezelf aantrekkelijker te maken. En wat is er nou toepasselijker dan tijdens de lente een bloemengeurtje dragen? Veel bekende merken hebben al één of meerdere bloemengeuren. Neem bijvoorbeeld Gucci Bloom of Rosa Exelsa van Dolce en Gabbana. Daarnaast zijn er ook nog merken die iets betaalbaarder zijn, zoals de parfums van de Zara of Lovely Rose. Kortom de keuze is reuze!

Rozenwater om het in te laten trekken

Hoewel er geen make-up producten zijn op basis van flower power, wordt rozenwater wel vaak als setting spray gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Veel mensen kopen het in de winkel, maar je kan het ook zelf maken. Hiervoor hoef je alleen een aantal rozenblaadjes in een kom met water te laten weken. Het liefst een hele nacht. En heb je uiteindelijk helemaal niets met bloemen, dan kun je altijd nog komkommerwater gaan gebruiken. Dit maak je in principe op dezelfde manier. Alleen doe je het met komkommerschijfjes in plaats van rozenblaadjes.

Dit bericht is gepost in Style. Bookmark de link.