De vijf meest iconische look van modern Hollywood

Hollywood

Countoured als een Kardashian

Naast Twiggy en Marilyn Monroe kent modern Hollywood ook zo zijn make-up iconen. Hiervan zullen hieronder een paar worden opgenoemd. Om te beginnen zijn er de Kardashians die het fenomeen van contouren populair hebben gemaakt. Door oogschaduw, bronzer en highlighter op bepaalde plekken op je gezicht aan te brengen, kun je je gezicht accentueren. Je hoeft in principe niet onzeker te worden over hoe rond jouw gezicht is als je iemand met gecontourde jukbeenderen ziet. Ook jij kan deze look namelijk verkrijgen door wat bronzer en highlighter op je wangen aan te brengen.

De Winehouse liner uit Hollywood

Amy Winehouse was met haar dik aangebrachte eyeliner en iconische wings echt uniek. Zij wist deze look zichzelf zo eigen te maken dat mensen dit alleen nadeden om op haar te lijken. In heel haar carrière is er namelijk ook niemand geweest die dit van haar af kon nemen. Dit en haar iconische moderne beehive haarstijl. Hoewel deze stijl uit de jaren 60 kwam, maakten haar lange zwarte lokken ook deze haarstijl echt iets van haar. Deze looks associeren mensen nu namelijk nog met Amy, ook al is ze al een aantal jaren dood.

Riri’s donkere lippen

Rihanna heeft net als Amy Winehoude dat met eyeliner deed, de bodeaux rode lipstick look helemaal van haar gemaakt. Deze tint draagt zij niet alleen vaak op haar lippen, het staat ook nog eens perfect bij haar huidskleur. Daarnaast is foundation ook iets dat je na de release van de FENTY beauty lijn alleen met haar associeert. Dit omdat de lijn de eerste was die een heel divers assortiment aan foundation tinten aanbood.

Bowie en modern Hollywood

David Bowie kun je technisch gezien in de categorie modern Hollywood plaatsen. Hij was namelijk niet alleen revolutionair in de muziek die hij maakte. Ook de manier waarop hij make-up droeg was nieuw. De felle kleuren die hij op zijn gezicht aanbracht werden een inspiratie voor veel vrouwen tijdens de jaren 80. Ook inspireerde zijn make-up looks later vele artiesten die nu nog leven en muziek maken. Denk bijvoorbeeld aan Lady Gaga. Dat zij inspiratie van Bowie opdoet is erg zichtbaar in haar “Applause” video.

Kunst op je gezicht

Tiktok visagisten kun je niet echt tot Hollywood sterren rekenen, maar zij verdienen toch een eervolle verwijzing. Wat zij soms met make-up doen is namelijk zeker wel te vergelijken met kunst. En dat terwijl deze meisjes vaak niet ouder dan 17 zijn.