Make-up do’s en don’ts

don'ts

DO’S: Make-up als accent

Make-up doe je op veel manieren goed, maar je kunt het ook op veel manieren grandioos fout doen. Daarom staan hier drie do’s en drie don’ts voor bij het opmaken. Om te beginnen maak je jezelf niet op om er mooier van te worden. Je bent namelijk al mooi zoals je bent. Je opmaken doe je vaak om je natuurlijke schoonheid te accentueren. Dit kan al worden bereikt door enkel foundation en consealer aan te brengen. Je kan in dit geval altijd een stapje verder gaan door mascara aan te brengen. Ook kun je je wenkbrauwen intekenen en het is al een accent op je natuurlijke schoonheid.

DO’S: Ghost-liner

Ghost-liner is wanneer het aanbrengen van je eyeliner mislukt en je het er af probeert te wassen. Vaak blijft er nog wel rest eyeliner zitten wat dan de ghost-liner is. Je ziet het niet, maar toch heeft het een bepaald effect waardoor je ogen gedefinieerder lijken. Deze look staat erg mooi wanneer je geen oogschaduw, maar wel mascara draagt.

DO’S: Bruine smokey eyes

Smokey eyes worden erg vaak met zwarte en grijze oogschaduw gemaakt. Ook is het erg mooi om dit met verschillende bruin- en huidskleurtinten aan te brengen. Vooral wanneer je een bleke huid hebt, zal dit erg goed staan. Het geeft op deze manier de indruk dat je dramatische make-up natuurlijk hebt weten te maken of andersom natuurlijk. Ook lijk je een stuk minder snel op een wasbeer wanneer je bruintinten in plaats van zwart gebruikt.

DON’TS: Rode lipstick bij het eten en drinken

Iedereen weet dat lipstick dragen tijdens het eten en drinken voor vlekken zorgt. Niet alleen op je bestek en je glazen, maar ook rondom je mond. En er is natuurlijk niets dat zichtbaarder vlekt dan rode lipstick. Roze en nude lipsticks kunnen nog wel, maar rode lipstick kun je voor een chique diner beter in je make-uptasje laten.

DON’TS: Je make-up niet afwassen

Je make-up ’s avonds niet afwassen is een complete no-go op vele levels. Om te beginnen vormen zich sneller pukkels, omdat je foundation je poriën verstopt. Daarnaast laat het vlekken achter op je beddengoed. Bovendien zie je er ’s ochtends uit als een monster. Inderdaad, je zal schrikken als je in de spiegel kijkt.

DON’TS: De verkeerde foundation

Als laatste van de don’ts is het nooit goed om de verkeerde foundation tint te gebruiken. Het is zichtbaar dat deze niet matcht met je eigen huidskleur, of deze nou donkerder is of lichter. Ook draagt dit bij aan een negatief zelfbeeld wanneer je geen make-up draagt.