Make-up voor de rijpere huid

Rijpere huid

Helaas is het een feit, dat bij de rijpere huid het vetweefsel iets vermindert en de spieren ook wat verslappen. Ook wordt de huid wat droger als iemand ouder wordt. De doorbloeding van de huid neemt af waardoor een rijpe(re) huid er soms wat bleker of valiger uit kan zien. Hierdoor zijn er andere methodes dan voor een jongere huid nodig om een rijpere huid te verzorgen. Gelukkig zijn er fantastische producten op de markt, waarmee een oudere huid goed verzorgd kan worden. Zo kunnen ook de dames op leeftijd er stralend uitzien!

Een goede basis

Iedereen die ouder wordt gaat op een gegeven moment rimpels krijgen. Dat is de natuur en dat gebeurt uiteindelijk met iedereen. Maar een goede basisverzorging met een geschikte dag- en nachtcrème kan dit verouderingsproces wel wat vertragen. Bovendien houden kwalitatief goede crèmes de huid soepel en veerkrachtiger. In de zomer zou je wat zonnebrandcrème (het liefst met een minimale beschermfactor van 25) kunnen mengen met je dagcrème voor wat extra bescherming. ’s Winters is het beter om gewoon je nachtcrème ook overdag te gebruiken wanneer het echt heel koud wordt ( onder de nul graden). Deze beschermt je huid beter want er zitten meer werkzame en beschermende en voedende stoffen in.

Een goede primer is belangrijk

Als je de dagcreme eenmaal hebt aangebracht, is een primer een uitstekende basis voor de make-up! Na de primer breng je de foundation aan. Foundations blijven de hele dag goed zitten, als ze een primer als basis hebben. De huid ziet er effen en egaal uit! Ook hoef je minder foundation te gebruiken als er al een primer onderzit.  Primers zijn te koop als poederprimer,vaste primer of als vloeibare primer. De oudere huid komt het best tot zijn recht door middel van een vloeibare primer. Als je verder geen make-up op wilt doen, is alleen een primer afdoende. Gebruik dan nog wat vloeibare concealer om eventuele couperose te camoufleren.

De wenkbrauwen

Bij het inkleuren van de wenkbrauwen met wat wenkbrauwpoeder of een potlood, is het het beste om alleen het hoogste punt van je wenkbrauwen te accentueren. Dit geeft een liftend effect. Het beste is om de wenkbrauwen iets lichter dan de eigen haarkleur te kleuren, want het staat al gauw hard! Het beste is om bruin en grijsbruin voor blondines en brunettes te gebruiken. Is iemand al grijs? Dan is grijs daar mooi bij.

Make-up

Gebruik mooie matte oogschaduwen, want glanzende eyeshadows laten rimpeltjes duidelijker uitkomen. Voorkom harde lijnen dmv eyeliner en kies voor lichte kleuren oogschaduw. Om de ogen een frisse look te geven doe je wat mascara op.

Lipliner

Vooral als de lippen iets gerimpeld zijn geworden, is het aanbevolen om een lipliner te gebruiken. Zo kan de lipstick niet gaan uitlopen in de kleine lijntjes rondom de mond gedurende de dag. Als de lipliner eenmaal goed is aangebracht, vul je de rest in met lipstick. Lichtere kleuren staan meer jeugdig! Nog een beetje blush op de wangen en voila!