Contouren en highlighten, het hoe en wat

Contouren en highlighten, het hoe en wat

Contouren en highlighten, het hoe en wat

Wil je weten wat het geheim is van veel make-upartiesten? Contouren en highlighten!  Het geeft je  de mogelijk om optisch slanker te lijken. Veel bekende gezichten maken er gebruik van! Alleen blijft er dan de vraag; hoe ga je ze aanbrengen en waarop moet je letten om een  natuurlijk  resultaat te krijgen?

De power van highlighten en contouren

Als je gaat werken met highlights en contouren, ga je lichte en donkere tinten gebruiken om juist op een aantal gezichtsvormen de nadruk te leggen. Denk hierbij aan je jukbeenderen en ook aan je kaaklijn. Als je dat correct doet, creëer je een optisch afslankend resultaat.

  • Contouren benadrukt de sterkere delen van het gelaat. Om te contouren moet je een poeder of crème aanbrengen die enkele tintjes donkerder is dan je eigen gelaatskleur.
  • Highlighten wordt gedaan met lichte of glanzende kleurtjes, meestal in poedervorm of crèmevorm. Met het highlighten benadruk je de contouren, je haalt je gelaatstrekken naar voren en bovendien krijg je er een aantrekkelijke glans door.

Hoe moet je te werk gaan?

Misschien denk je dat het heel simpel te doen is, maar je zult toch wel een beetje moeten oefenen om het highlighten en contouren onder de knie te krijgen! We geven je een stappenplan, als je de adviezen goed opvolgt, zal het hoogstwaarschijnlijk perfect gaan!

  • De eerste stap: Een egale teint. Als je een frisse make-up start wilt creëeren,  start je met een egale basis. Maak je gezicht goed schoon en doe er de juiste verzorgingsproducten op. Zo wordt je huid goed gehydrateerd en is ‘ie beschermd tegen weersvloeden.

Breng dan een beetje foundation aan en eventueel wat concealer. Met de concealer verberg je de wallen onder je ogen en andere rode plekjes of oneffenheden in je gezicht.

  • De tweede stap: De contouren. De poeder of crème, die 2 tinten donkerder is dan je eigen huidskleur, gebruik je nu om schaduwen in je gezicht te maken. En dat doe je hier:
  • Op je voorhoofd, aan weerszijden
  • Onder je kaaklijn, vervaag het richting de hals
  • Net onder de jukbeenderen, maar wel vanaf je oren
  • Langs je neus, op die plaatsen waar van nature schaduwen zitten
  • De derde stap: Highlighten. Werk nu met een kleur die lichter is dan je foundation om een lichtere teint te maken, onder je ogen, op je neusbrug, je voorhoofd en je kin. Gebruik dan een glanspoeder om een mooi stralend effect te krijgen. Dit glanspoeder gebruik je net boven je jukbeenderen Glanspoeder is goed aan te brengen met een waaierborsteltje, zo blijft het er naturel uitzien. Er mag ook een klein beetje op de neusbrug.
  • De vierde stap: De afwerking. Breng nu een mooie blusher aan op je wangen en vervaag de blusher in de richting van de oren. Zo gaat alles mooi in elkaar over. Nu doe je de rest van je make-up op. Maak je ogen mooi op en je wenkbrauwen. Opgemaakt en ready to go!