Wimperserum: Voor jou ook de mooiste wimpers

Wimperserum

Al eens gehoord van wimperserums? Het is dé optimale verzorging voor je wimpers, ze gaan er na een tijdje gebruik voller en langer uitzien. Sommige wimperserums zijn door de jaren heen al bekroond met diverse awards. Voor iedereen die Moedertje Natuur een handje wil helpen met het gebruik van een wimperserum, zijn er diverse uitstekende wimperserums op de markt.Wat ons betreft: Zeg maar bye bye tegen wimperextensions en hello wimperserums! Een kwalitatief goed wimperserum brengt je eigen, natuurlijke wimpers in topconditie. En zeg nou zelf: Wie wil er nou geen mooie, volle wimpers hebben?

Om een wimperlash te noemen

Grandelash wimperserum (razend populair in de VS) heeft in 2019 de Harpers Bazaar Award, de Cosmopolitan Make Up Award én de Dermascope Aesthecian’s Choice Award gewonnen!  Een multi Award winning product, dus. Bovendien heeft het merk Grande ook andere prijzen gewonnen. Naast de Grandelash wimperserum vielen er nog meer producten van dit merk in de prijzen, namelijk de Grandebrow wenkbrauwserum én de Grandelips lip plumpers!

Wat is wimperserum?

Wimperserums, ook wel eyelash-serums genoemd, zijn serums die je wimpers sterker, langer en voller maken. Bovendien voorkomen ze haaruitval van je wimpers. De belangrijkste taak van wimperserums is dat ze de haargroei van je wimpers bevorderen. Dat kunnen ze, omdat er een haargroeimiddel inzit. Dit groeimiddel werkt stimulerend op je lashes. Wondermiddel? Nou nee, niet altijd! Helaas is zo’n middel niet altijd zo onschuldig als men zou denken. We gaan je vertellen waar je op moet letten als je een veilig wimperserum wilt kopen.

Is wimperserum gevaarlijk voor je gezondheid?

Er is vorig jaar door de Voedsel-en Warenautoriteit alarm geslagen toen er Bimatoprost in meerdere wimperserums bleek te zitten. Bimatoprost is in feite een medicijn dat gebruikt wordt bij mensen met een oog-aandoening. Dit middel heeft als bijwerking dat er pigmentvlekken op de oogleden kunnen ontstaan én blijvende verkleuringen van de iris! Daarom hebben sommige (niet alle!) fabrikanten na waarschuwingen van de Europese Commissie Bimatoprost verwijderd uit hun wimperserums.

Nu dan wel veilig? Helaas betekent dit niet, dat alle wimperserums nu wel veilig te gebruiken zijn. Er worden in diverse wimperserums nog steeds neefjes en nichtjes van Bimatoprost gebruikt. Wees dus voorzichtig en check altijd de ingrediënten van een middel dat je wilt kopen, want wie wil er nu met blijvend verkleurde oogleden en irissen rondlopen?

Wel wimperserum is dan wel veilig?

Hoe moet je nu wel kiezen welk wimperserum veilig te gebruiken is? De Etos verkoopt veilige wimperserums zonder Bimatoprost. De hierboven genoemde Grandelash is ook bimatoprost veilig (en vegan). Maybelline Lash Sensational Boosting Serum is ook veilig en geeft resultaat binnen 4 weken. Sommige producten geven iets sneller resultaat dan andere. Probeer daarom gewoon om af en toe te wisselen van product, om te kijken welke bij jou persoonlijk het beste werkt.  Zolang je dus rekening houdt met de ingrediënten van een serum, ben je goed bezig! En als je ook droomt van mooie volle wenkbrauwen, probeer dan ook eens een wenkbrauwserum uit op je wenkbrauwen.