Zo kom je je dag goed door zonder hongergevoel: Gezonde tussendoortjes

gezonde tussendoortjes

Allereerst: niet zo gezonde snacks

De voedingsfabrikanten hebben zo hun tactieken om de consument te verleiden tot de aanschaf van zogenaamd verantwoordde tussendoortjes. Liga’s en Sultana’s in vrolijk gekleurde wikkels. Volgeschreven met de meest veelbelovende beweringen. Volgens hen zitten ze boordevol melk, fruit en zijn het gezondheids bommetjes. Ze vliegen als warme broodjes over de toonbank! Bedrijven zien hun werknemers liever gezond en fit, dus ook bij Hair Beautyschool is dat het geval. 

Fruitkick

De Fruitkick fabrikant beweert op de verpakking dat hij vol fruit zit. Een Fruitkick bevat omgerekend 1,8 gram fruit. Nauwelijks 1 framboos op de hele reep! Verder zit ie vol met vulmiddel, suiker en glucose-fructosestroop. Fructose stroop wordt uit mais gewonnen en heeft veel nadelen t.o.v. suiker. Frusctose veroorzaakt obesitas en teveel buikvet, niet gezond dus!

Andere snacks zoals Sultana Yofruit en Zonnature bevatten ook te veel suiker. Ook de hartige Sultana’s bevatten veel suiker! Wasa Sandwich, Verkade crunch-sticks en Zonnature rijstwafels krijgen na onderzoeken een onvoldoende op het gebied van verzadigde vetten.

Welke snacks zijn dan wel gezond?

Het is niet altijd even simpel om gezonde snacks en tussendoortjes in te pakken en mee te nemen naar je werk. Het kan best wel tijdrovend zijn om alles klaar te maken. Bovendien is het zo lekker gemakkelijk om die reep uit de supermarkt in je tas mee te nemen. Maar geloof me, er is meer dan genoeg keuze aan gezonde en verantwoorde tussendoortjes. Lees gauw verder!

Altijd weer die saaie banaan!

En van appels en peren heb je ook wel genoeg gezien. Go wild en begin maar eens met combineren. Misschien vind je een peer saai, maar wat dacht je van een lekkere verse fruitsalade? Snij die peer in blokjes, doe er wat blauwe bessen bij, een paar aardbeien en wat ananas. Heerlijk! Als je al dat gesneden in een bak in je koelkast zet, kun je er dagenlang van genieten. Je kunt het ook eten met yoghurt. Of meng er eens een handje noten door.

Groente

Stop wat snack komkommers in je lunchbox, een paar tomaatjes en wat worteltjes. Misschien nog wat paprika erbij. Als je dat eet met een gezonde dipsaus, heb je urenlang een verzadigd gevoel! En hoeveel tijd kost het je nou om wat rauwkost te wassen en te snijden? 

Blend away!

Heb je geen zin of tijd om je fruit te eten? Gooi het in een blender met wat yoghurt en een lepeltje honing. Stop je smoothie in een goed afgesloten beker en hupsakee, je tussendoortje to go is klaar.

Andere gezonde tussendoortjes

Als je wat meer van een hartig tussendoortje houdt, probeer dan eens een rijstewafel met wat smeerkaas. Kijk eens of je slankie met sambal lekker vind. Een beetje pittig maar het brandt je niet de spreekwoordelijke bek uit!

Gekookte eieren zijn gezond en lekker met wat zout en peper. En eet af en toe een handje noten of stukjes kokos. 

Tip: Als je kaas snackt, geniet dan van 30+ kaas. Veel gezonder!