Het verven van de wenkbrauwen

wenkbrauwen

Hoe kleur je je wenkbrauwen? Met wenkbrauwenverf of met henna? Hieronder een uitgebreide uitleg met goede tips.

Wenkbrauwenverf

Normale, standaard wenkbrauwenverf kleurt de haren van de wenkbrauwen. Het kleurt alle haartjes, ook de lichtere haartjes. Je wenkbrauwen krijgen dan meteen een voller aanzien. Het zal ook de huid onder de haartjes kleuren, maar dat haal je er de volgende dag meteen af , als je je gezicht wast. Als die huid dus weer schoon van de verf is, zijn ook de kleine openingen tussen de haartjes weer zichtbaar. Er is ook wel een beetje een nadeel aan de wenkbrauwenverf; het blijft maar kort zitten, ongeveer 2, 3  weken. Het is wel prettig dat het tamelijk eenvoudig aan te brengen is en dat je dus best thuis kunt doen.

Henna wenkbrauwenverf

Het aanbrengen van henna wenkbrauwenverf is echt niet voor amateurs of beginners! Hennaverf wordt gemaakt als een dikke pasta, die niet alleen de haartjes kleurt, maar ook de huid een kleurtje geeft. Door je wenkbrauwen te lasten kleuren met henna, worden ook alle kleine openingetjes tussen de haartjes opgevuld. Het blijft langer zitten, maar laat het door een pro aanbrengen!

Eerst epileren

Voordat je je wenkbrauwen gaat verven, is het aan te raden om ze eerst te shapen of epileren. Shapen is gewoon een ander woord voor modelleren. Doe het epileren het liefst na het douchen, want dan is je huid wat zachter. Zo doet het minder pijn. En doe het alsjeblieft nooit bij een slechte verlichting! Daglicht is hier essentieel! Blijf tijdens het epileren na elke paar haartjes weer even van een kleine afstand naar jezelf kijken. 

Allergietest

Niemand zit te wachten op een allergische reactie in zijn of haar gezicht,  die komt omdat je een bepaald product hebt gebruikt! Je kunt dit simpel voorkomen, door een klein likje van de wenkbrauwenverf aan de binnenkant van je pols te smeren. Doe er een pleistertje op en wacht 24 uur. Heb je er verder geen last van? Dan weet je zeker dat je niet allergisch voor dit product bent. In het geval dat het plekje aan je pols rood wordt of er geirriteerd uitziet? Dan loop je in ieder geval niet na een wenkbrauw verfbehandeling met een rood, gezwollen gezicht rond of opgezwollen ogen.

Hoe ga je te werk?

  • Zorg dat je de juiste kleur hebt gekozen. Heb je alles in huis? Denk aan oxidant, mengbakje, penseeltje, gezichtsreiniger , beschermende crème, wattenschijfjes en eventueel een tintremover.
  • Zorg voor een schone huid zonder make-up. Reinig zonder olie anders pakt de verf misschien niet goed.
  • Meng de verf volgens de instructies.
  • Breng wat vaseline aan rondom je wenkbrauwen.
  • Gebruik een penseeltje om de verf netjes aan te brengen. Smeer de verf tegen met de haarrichting erop. Na 5-10 minuten inwerktijd steeds even checken of de kleur al goed is.
  • Verwijder de verf met een vochtig wattenschijfje. Gebruik eventueel wat tintremover als er wat verf op je huid is gekomen. Tintremover verwijdert alleen van de huid, niet van de haartjes.