Concealer: welke heb jij nodig en hoe gebruik je hem?

Wat is concealer?

Het is een huidkleurige crème, stick of pasta die gebruikt wordt om vlekjes, oneffenheden of rode plekjes in het gezicht te verdoezelen. Het wordt dus niet op het gehele gezicht aangebracht, maar alleen plaatselijk gebruikt om iets te camoufleren. Er is altijd wel een passend product in jouw huidskleur te krijgen, want ze zijn er echt in alle huidskleuren en in verschillende vormen.

In welke vormen zijn concealers te koop?

Het product vind je in stick vorm, in vaste pasta vorm, in een dikke-vloeibare vorm, als poeder en in een penvorm. Om te testen of je de juiste kleur hebt uitgekozen, raden we je aan om een tester in de winkel te gebruiken. Test hem uit aan de binnenkant van je pols. Kijk of je de blauwe aderen op je pols nog duidelijk kunt zien of dat ze weg zijn. Breng een klein beetje aan en blend het goed! Werkt ‘ie? Dan weet je dat je de goede concealer hebt uitgekozen!

Hoe moet je concealer gebruiken?

Allereerst reinig je je gezicht en breng je de dagcrème aan. Hierna doe je de foundation op je gezicht. Vergeet je oogcrème niet, zeker als je concealer onder je ogen aan wilt brengen! In feite mag concealer vóór en na je foundation aangebracht worden. 

Breng een paar stipjes concealer aan, blend ze met een zachte kwast en klop vervolgens zachtjes met je vingers. Omdat je vingers warm zijn, wordt de product goed in huid geblend en blijft het beter zitten. Breng eventueel nog een klein beetje transparante poeder aan, maar echt een vleugje! 

Puistjes

Om puistjes te verbergen is het beter om een vetvrije, dikke concealer aan te brengen. De concealer zal ook hier beter blijven zitten als je er nog een vleugje transparante poeder overheen doet. Je kan ook kiezen voor een speciale concealer, die ook puistjes uitdroogt. Een hele fijne is de camouflage-stick van Vichy Normaderm, of die van Dermalogica. Doe nooit concealer op puistjes die openstaan. Slecht idee!

Rode plekjes of rosacea

Voor hardnekkige rode plekjes op je huid is een standaard huidkleurige kleur soms niet genoeg. Gebruik dan een groene of gele corrector onder je concealer. Groene en gele kleuren neutraliseren het rood, waarna je slechts een klein beetje van je product hoeft te gebruiken.

Donkere kringen onder je ogen

Om donkere kringen te verdoezelen is het beter om een perzikkleurige- of zalmroze corrector te gebruiken. Ze zullen de grijze of blauwige kleur onder je ogen  neutraliseren. Gebruik daarna wel een gewone kleur voor een mooi resultaat.

De correctors

Welke kleur corrector jij onder je concealer moet gebruiken is dus afhankelijk van het huidprobleem dat je hebt. Roodheid, donkere kringen enzovoorts. Misschien een idee om eens advies te vragen bij een schoonheidsspecialiste.

Wallen

Wallen worden helaas niet verdoezeld door concealer. Goede nachtrust, een koele slaapkamer of een voorzichtige massage (af en toe) met oogcrème. Probeer een lichtreflecterende concealer net onder je wallen aan te brengen in de schaduw van de wallen.