De meest gemaakte fouten bij het aanbrengen van make-up

We weten allemaal wel zo’n beetje hoe we onze make-up op moeten doen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje! Fouten zijn dus snel gemaakt! Daarom deze blog, zodat jij die fouten nooit zal maken. Want waarom zou je je zuur verdiende geld uitgeven aan make-up om er vervolgens niet het beste uit te halen?

Make-up aanbrengen op een te droge huid

Als je make-up aanbrengt op een te droge huid maak je in feite één van de grootste make-up fouten die er zijn! Je gezichtshuid ziet er dan meestal onrustig, grof en vol met cracks uit. Een goede basis is dus een absolute must! Gebruik een goed hydraterende dagcrème, zodat je huid soepel aanvoelt en de foundation en blusher prima kan verdragen. Alles zal er smooth uitzien. Ook het aanbrengen van een hydraterende nachtcrème is geen overbodige luxe!

Make-up testen bij kunstlicht

Om er zeker van te zijn, dat jouw make-up producten wel of niet voor je werken, test je ze het beste uit bij natuurlijk daglicht. Als je ze test bij kunstlicht (wat vaak in winkels gebeurt) zal je definitief een heel ander resultaat krijgen. Je make-up zal er veel minder flatteus uitzien dan je wilt, omdat het bij het verkeerde licht is getest.

Je gebruikt de foute blendtechniek

Zelfs als je natuurlijke tinten gebruikt, zal je make-up er onnatuurlijk uitzien als je foute blendtechnieken gebruikt. Make-up aanbrengen is namelijk meer dan alleen wat deppen op je eyeshadow of je blusher. Goed blenden is een must! Investeren in enkele goede make-up kwasten is geen weggegooid geld.

Onnatuurlijk ogende wenkbrauwen

Je ogen worden prachtig geaccentueerd met een paar mooi gevormde wenkbrauwen. Als je je wenkbrauwen te dik maakt, zal dat al gauw slordig en onverzorgd staan. Maak je ze veel te dun? Dan zullen ze je look ook niet flatteren! In feite veranderen hele dunne wenkbrauwen je look compleet! Wenkbrauwen zijn dus wel degelijk een belangrijk onderdeel van je gehele make-up. Gebruik een fijn wenkbrauwpotlood om ze mooi in te tekenen.

Klonterige wimpers

Aan elkaar geplakte, klonterige wimpers geven je geen verzorgd uiterlijk. Spinnenpoten worden wimpers ook wel genoemd! Zorg er voor dat je nooit meer dan twee of maximaal drie laagjes mascara aanbrengt. Als je waterproof mascara wilt gebruiken, beperk dan het gebruik daarvan. Bijvoorbeeld als je gaat zwemmen of naar de sauna gaat. Want waterproof mascara is lastig te verwijderen. Hierdoor kunnen je wimpers sneller uitvallen. Gebruik het bijvoorbeeld alleen in de zomer. Er zijn trouwens wel oogmake-up verwijderaars, specifiek voor waterproof mascara.

De verkeerde kleur lipstick

Als je felgekleurde make-up op je ogen hebt aangebracht, is het raadzaam om je lipstick wat neutraler te houden. Anders krijg al snel een clowns-look. Probeer ook altijd om de kleur van je lipsticks te laten matchen met je outfit. Gebruik bijvoorbeeld geen knaloranje lipstick bij een paarse outfit, om je een voorbeeld te geven. Goed matchende kleuren geven een rustiger effect, en staan echt veel chiquer!