Hoe gebruik je je parfum?

Parfum

Parfum. Een heerlijk geurend en kostbaar goedje. Geliefd bij mannen en vrouwen over de hele wereld sinds het begin van de mensheid. Iedereen wil lekker ruiken en aantrekkelijk zijn. Maar ken jij dat ook? Waar moet je nou je parfum aanbrengen, want tegen de tijd dat je op je werk bent, is de lekkere geur alweer vervlogen! Dat ligt niet altijd aan het geurtje, maar ook aan de plekjes waar je de parfum opdoet. We zullen je een aantal tips geven, waardoor de geur van je parfum veel langer om je heen blijft zweven. Het merk, de prijs en de kwaliteit maken weinig verschil!

De beste plaatsen om je parfum aan te brengen

Parfums verdampen mooi en gelijkmatig door je lichaamswarmte. Vooral plaatsen op de huid waar de bloedvaten dicht bij het huidoppervlak aanzitten, zijn geschikt. Denk daarbij aan de binnenkant van je polsen, de hals en achter je oren én in je decoletté. 

Andere warme plaatsen op je lichaam, waar huidplooien zitten zijn ook heel geschikt. De binnenkant van de ellebogen en in je knieholtes. Jijzelf zal het daar minder goed kunnen ruiken, maar anderen ruiken dat wel. Je enkels zijn ook een goede plek om je parfum op te spuiten.

In je haar

De geur van een parfum blijft ook heel goed in je haar hangen. Voor de mannen is dus het borsthaar een hele goede plek om parfum op te spuiten en de dames spuiten wat op hun haardos. Echter één puntje van aandacht: Er zit alcohol in parfum, dus daar kan je haar wel van uitdrogen! Spray daarom met mate op je haar.

Eau de parfum in plaats van eau de toilette op je haar spuiten is zeker een betere keuze, want in eau de toilette zit zeker meer alcohol. Daarom is eau de parfum (met in elk geval meer geurmoleculen) beter voor je haar.

Op je kleding

Ook in kleding blijft de geur van parfum langer hangen. Spuit daarom ook een beetje parfum op je kleding. Het liefst aan de binnenkant want de parfum verdampt veel beter door je lichaamswarmte. Kijk wel uit met stoffen als zijde, want deze delicate stoffen kunnen vlekken krijgen door de parfum, die je er niet meer uit kunt krijgen. Beter om eerst eventjes te testen op een klein, onzichtbaar stukje stof.

Hoeveel parfum mag je nou gebruiken?

Het is fijner als de mensen je pas ruiken als je al dichtbij ze bent, dan dat ze al een walm parfum tegemoet komt zodra je bij de voordeur bent! Spray altijd zo’n 15 centimeter van je huid af als je de parfum opdoet. Zo verspreidt je parfum zich ook over een groter oppervlak. 

Handige tip

Parfum vervliegt sneller op een droge huid dan op een vette huid. Smeer je huid in met een klein beetje vettige crème zoals vaseline. Twee minuten wachten en in laten trekken. Spray dan je parfum op. Zo blijft ‘ie langer hangen! Veeg de extra vaseline weg omdat het je kleding kan bevlekken!