Hoe verwijder je je make-up correct?

make-up

Het is toch wel ff een dingetje, hoor! Het reinigen van je gezicht en daarmee het verwijderen van alle make-up. Het is zo’n beetje het belangrijkste wat je moet doen. Hier kan je lezen hoe je je make-up kunt verwijderen en we geven je gelijk een aantal handige tips. Zo ben ook jij verzekerd van een stralende huid die goed gereinigd is.

Waarom moet je make-up eigenlijk verwijderen?

Die make-up zit er overdag toch ook de hele dag op? Waarom moet ‘ie er dan ’s avonds vanaf? Dat gaan we je haarfijn uitleggen! Als je je make-up resten niet verwijdert, zullen er resten eyeshadow, foundation en mascara achterblijven op je huid en je wimpers. 

Al die restjes make-up zorgen dan voor het ontstaan van onzuiverheden, zoals pukkeltjes en mee-eters. Bovendien kunnen er sneller rimpels ontstaan en kunnen je ogen geïrriteerd raken of kan je zelfs oogontstekingen krijgen. Belangrijk dus om je make-up goed verwijderen.

Iedereen die zijn/haar hele leven wil genieten van een stralende en gezonde huid, zal er ook een heel leven voor moeten zorgen. Dus: no matter hoé laat je ook thuiskomt… reinig je gezicht goed vóórdat je gaat slapen.

Hoe moet je make-up eraf halen?

Er zijn gewoon een paar stappen die je moet nemen om je gezicht goed schoon te maken. Zeker als je een vette huid hebt is het reinigen extra belangrijk! Want juist een teveel aan talg is vaak verantwoordelijk voor verstopre poriën. En daar komen weer onzuiverheden door.

Stap 1. Doe eerst je ogen

Je oogcontouren zijn erg gevoelig, want je huid is rond de ogen het dunst! En aangezien er rond de ogen veel make-up wordt gebruikt, zoals mascara, oogschaduw en eyeliner…moet die huid juist goed gereinigd worden. Dat kun je doen door te deppen met een eyemake-up remover lotion of een op oliebasis. Door de olie gaat alle make-up er gemakkelijk vanaf en hoef je niet hard te wrijven.

Stap 2. Haal alle make-up van je gezicht af

Make-up resten van foundation, blush en andere producten zoals glimmertjes zullen je huid ook verstoppen, als ze niet verwijderd worden. Neem eerst een wattenschijfje en maak het vochtig met lauw water. Haal hiermee de eerste grote resten weg.Hierna kan je een make-up remover gebruiken om alle resten grondig te verwijderen. Net wat je zelf prefereert, kan je kiezen uit een reinigingsmelk of een lotion. Spoel daarna je gezicht nog even af. Om daarna je gezicht nog even op te frissen, gebruik je daarna nog een keer wat lotion op een wattenschijfje. Even deppen en klaar!

Stap 3. Hydrateren

Nadat je je gezicht goed hebt gereinigd, kan je huid een beetje droog of trekkerig aanvoelen. Met het reinigen heb je namelijk ook de natuurlijke talg verwijderd. Daarom raden we aan om je gezicht even te deppen met mineraliserend water(Vichy Mineraliserend Thermaal Water). Zo wordt je huid weer voorzien van die hard nodige hydratatie en mineralen. Nu nog een verzorgende nachtcrème erop. Nu kan je met een gerust gaan slapen, welterusten!