Jouw make-up ook bij warm weer mooi: handige tips

Warm weer

Warm weer buiten? We gaan je enkele handige tips geven, zodat ook jouw make-up goed zal blijven zitten. Die warme zomer is alweer onderweg! Dat houdt wel in, dat we onze make-up routines enigszins moeten aanpassen. Heb jij dat ook wel eens meegemaakt? Na een gezellig dagje uit, kom je er thuis achter dat je mascara over je ooglid gesmeerd zit! Super irritant!

Of je bekijkt jezelf ergens in een spiegel en je voorhoofd glimt als een geoliede rubberen lap. Dat was vast niet hoe jij eruit wilde zien! Gelukkig gaan we je helpen om dit soort situaties te voorkomen. Misschien vraag je jezelf wel af hoe je dat moet doen? Je komt er zo dadelijk achter. Daarom volgt hier onze hitte-proof make-up routine.

Make-up tips voor warm weer

Een belangrijke gewoonte die je eigenlijk wel het hele jaar kunt gebruiken, maar die velen vergeten: PRIMER. Primer is het eerste product dat je zou moeten aanbrengen. Het is de basis voor alle make-up die je erna aanbrengt. Het zorgt ervoor dat jouw make-up een mooie egale look krijgt en beter blijft zitten.

Zelfs op een hele hete dag zal je make-up goed blijven zitten! Dus komt er weer een hittegolf: vergeet dan zeker je primer niet eerst aan te brengen. Er zijn diverse soorten primer op de markt:

  • Pore minimizer

Het hangt ervan af wat voor soort huid je hebt. Heb je grove poriën? Gebruik dan de pore minimizer. ( zoals de Porefessional van Benefit) 

  • Smoothing primer voor de droge huid ( Smoothing primer serum met SPF 30 van Paula’s Choice)
  • Glowy primer om wel te glanzen maar niet te glimmen! ( Glowy primer van Charlotte Tilbury)

Waterproof is bij warm weer een aanrader

Vooral bij warm weer is waterproof mascara erg handig, omdat het vochtbestendig is. Dus ook zweetbestendig! Het is wel iets lastiger te verwijderen aan het eind van de dag. Maar dat betekent dus, dat ‘ie extra goed blijft zitten. Een ander voordeel van waterproof mascara is, dat ‘ie de krul in je wimpers beter vasthoudt! 

  • Een hele fijne waterproof mascara is: Lash Sensational van Maybelline
  • Een waterproof make-up verwijderaar die echt super-efficient is: de démaquillant van Eucerin

Ga voor make-up op waterbasis

Make-up op waterbasis blijft beter zitten dan make-up op oliebasis. In de zomer is dat dus in je voordeel. Maar ’s winters kan je beter make-up op oliebasis gebruiken, als je een droge huid hebt. Het hangt dus af van het weer welke keuze je maakt.

De afwerking van de make-up: de setting spray

Nadat je al je make-up netjes hebt aangebracht, kan je het aftoppen met een fijne setting spray. Setting sprays zijn ten eerste verfrissend en bovendien zorgen ze ervoor dat alles netjes op zijn plaats blijft zitten. Er zijn matterende setting sprays, of setting sprays met een pore minimizer. Keuze genoeg. Ook kan je hem gemakkelijk in je handtasje meenemen, zodat je gedurende de dag nog meer kan sprayen. Gewoon lekker af en toe sprayen!