Last van puistjes….help!

Puistjes

Je wordt ’s ochtends wakker en je staat op. Maar zodra je je tanden gaat poetsen en je kijkt in de spiegel…Nee hè, niet weer! Je kijkt geschrokken naar je gezicht, want daar staart een irritant puistje naar je in de spiegel. Maar is het jou bekend dat al deze puistjes en mee-eters iets zeggen over je gezondheid en over wat er in je lijf gebeurt? Eigenlijk zijn puisten een soort van alarmsysteempjes. Kijk naar de reden waarom jouw puistjes zich op bepaalde delen van je gezicht bevinden.

Puistjes op je voorhoofd

Vaak hebben puistjes op het voorhoofd te maken met je haar. Is je haar erg vettig? Of heb je veel haarverzorgingsproducten gebruikt? Zelfs de shampoo die je gebruikt, zou bij jou een allergische reactie kunnen veroorzaken. Ook de blaas en het spijsverteringskanaal verwijzen naar je voorhoofd, zorg er dus voor dat je minstens 6 glazen water per dag drinkt.

De oren

Klinkt misschien een beetje raar, maar de oren staan in direct verband met de nieren. Dus: Drinken, drinken en nog eens drinken! En dan bedoelen we natuurlijk water, want met alcohol en caffeïne moet je juist oppassen. Je nieren kunnen maar zoveel aan. Matig dus met die twee.

Tussen de wenkbrauwen

De zone tussen je wenkbrauwen verwijst naar je lever. Vermijdt daarom latenight snacks en vooral alcohol! Leef gezond en kom daarom van deze pukkeltjes af!

De wangen

Iedereen heeft graag een mooie blos op de wangen, maar liever geen rode huidirritaties! Vooral rokers hebben vaak last van puistjes op de wangen. Pukkeltjes en puistjes op de wangen bevorderen nou niet bepaald het gevoel van er fab uitzien. Nou staat de lucht die je inademt in verband met je wangen. Ga lekker de gezonde buitenlucht in door bijvoorbeeld een heerlijke strandwandeling of een boswandeling te maken.

De neus

We weten allemaal wel, dat de porieën op de neus snel verstopt kunnen raken. Reinig altijd de make-up kwasten en penselen erg goed. Wat ook bekend is, is dat de neus-zone gelinkt wordt aan het hart. Je kunt zelfs een rood puntje op je neus krijgen, als je last hebt van een te hoge bloeddruk.

Op de kin

De oorzaken voor puistjes op de kin zijn meestal:

  • Stress
  • Menstruatie

De zone op de kin heeft te maken met hormonen. Zorg in ieder geval voor plenty of exercise and fresh air!

Het midden van de kin

Het midden van je kin staat in direct verband met de maag. Check je voedingsschema eens. Het zou heel goed kunnen, dat je producten eet waar je niet tegen kan.  Producten zoals gluten, zuivel en suiker bijvoorbeeld. Misschien tijd om daarmee te matigen?

Puistjes in de nek

Puistjes in de nek ploppen meestal tevoorschijn als iemand stress heeft. En het klinkt natuurlijk zo cliché, door te vertellen dat je moet stoppen met stressen. Maar toch is dat de oplossing. Vergeet niet dat stress nog veel meer ellende kan veroorzaken. Kom voor jezelf op en verwijder de reden van de stress uit je leven!