Mannen make-up: zo natuurlijk dat niemand het ziet

Mannen make-up

Mannen make-up? Veel mensen zullen hun wenkbrauwen sceptisch ophalen en denken: “ dat is toch zeker niets voor mij! “. Mannen willen er ook graag fris en fruitig uitzien, maar dan wel op zo’n manier dat niemand het doorheeft. 

Ontdek dus de minerale make-up voor mannen

Het is niet helemaal, dat mannen ook make-up dragen. En dan hebben we niet over Marilyn Manson of Alice Cooper.  Laatstgenoemde droeg al make-up in de zeventiger jaren! Mannen die naar een belangrijk sollicitatiegesprek moeten, een vergadering hebben of die er gewoon on a daily basis goed uit willen zien; Iedereen heeft zijn eigen reden. Concealer was eigenlijk al jaren algemeen geaccepteerd, want niemand wil met zichtbare puistjes gezien worden. Maar foundation voor het mannelijk geslacht is dus een tamelijk recente ontwikkeling, tenzij je een acteur bent.

Waar begin je mee?

Vooral voor de groentjes die nog nooit mannen make-up hebben gebruikt, zullen we eens op een rijtje zetten wat de belangrijkste soorten mannen make-up zijn. De drie basisprincipes om een natuurlijk goed uitziende huid te krijgen zijn:

  • Foundation. Foundation wordt op het gehele gezicht aangebracht, zodat je een egale huidskleur en een gehele dekking hebt. Als de foundationpoeder over je hele gezicht wordt aangebracht, krijg je een egale uitstraling. Ook als je eventueel last hebt van wat huidirritaties zoals acné of roodheid.
  • Concealer. Concealer is precies wat het woord betekent; het verstopt oneffenheden, roodheid, pukkeltjes en dergelijke. De concealer wordt eerst aangebracht, dan pas de foundation.
  • Finishing touch. Dit is een poedertje dat je pas aanbrengt ná de concealer en de foundation! Om te voorkomen dat je huid gaat glimmen. Het is geweldig in het absorberen van huidolie. Zeker voor mannen die een vette/gecombineerde huid hebben.

Het allerbelangrijkste is, dat mannen een make-up dragen die er supernatuurlijk uitziet. De meeste make-ups gaan gedurende de dag een beetje glanzen. Daarom gaan we het hebben over welke make-up dan de beste is voor mannen-make-up.

Welke make-up is het mooiste voor mannengezichten?

Wij vinden dat minerale make-up (Mineralissima) het meest natuurlijk is en niet opvalt. Daarom gaat onze keuze naar minerale make-up uit. Het is heel subtiel en zeker niet overdreven!

Minerale make-up

Als je niet weet welke minerale make-up je zou moeten uitkiezen? No problem! Natuurlijk is het even wennen om als man ineens gezichtsmake-up te kopen! Je begeeft je in een nieuwe wereld en zeker als je online wat wilt kopen, is het even wennen.

  • Hoe kies je de juiste kleur uit? Allereerst moet je je eigen ondertoon bepalen. Huidskleuren zijn er in drie soorten: Warm, neutraal en koel. Check je hals of kijk naar de aderen in je pols.

Paars of blauw: koele ondertoon

Olijf of gelig: warme ondertoon

Ergens in het midden: Neutrale ondertoon

Nu weet je welke kleur je moet kiezen!

Tip: Als je ’s ochtends gedoucht hebt, breng dan wat hydraterende dagcrème aan. Voor  bescherming en hydratatie.

Laat de dagcrème 10 minuten intrekken, voordat je de foundation, concealer en finishing touch aanbrengt met de juiste kwasten