Mislukte buttlift in het buitenland

buttlift

Wij zijn als kappers ook altijd bezig met het uiterlijk. Maar wat als iemand er helemaal anders uit wil zien? Annemiek droomde al sinds haar 17de van ronde billen en bredere heupen, om zo een zandloperfiguur te krijgen. Nou zijn de regels voor plastische chirurgie in Nederland streng, maar in het buitenland veel minder streng. Dus na geïnformeerd te hebben, besloot ze een vakantiereis naar Colombia te boeken, want de prijs voor een Brazilian buttlift was daar een heel stuk voordeliger! Feitje: De kans dat je komt te overlijden aan zo’n Brazilian buttlift is 1 op de 3000! Hoe het met haar is afgelopen? 

Goedkoper in het buitenland

De BBL (Brazilian Butt Lift) wordt ook in Nederland gedaan, maar hier doen dokters hem minder vaak dan artsen in bijvoorbeeld Zuid-Amerika. Er zijn zelfs reisbureau’s die een reis met operatie aanbieden! Annemiek deed dit dus ook en vertrok samen met 7 andere vrouwen richting Colombia. De kosten daar schelen echt aanzienlijk. Een slim besluit, dus?

Het risico van de BBL

Het risico van deze ingreep is dit: 

Er wordt vet weggezogen met een holle buis(canule), maar de dokter kan niet exact zien waar hij dit vet weghaalt. In feite is dat dus een ‘blinde klus’. En hetzelfde geldt als de dokter datzelfde vet op een andere plek weer inspuit.

Nou zitten er gelukkig geen vitale organen in je billen, maar er zitten wel grote en kleine bloedvaten.

Als dat ingespoten vet ergens in je bil een bloedvat afsluit, omdat de arts het per ongeluk in een ader heeft gespoten, kan dat zeer gevaarlijke gevolgen hebben. Dat vet kan afgevoerd worden naar de longen, waardoor er geen bloed meer in de longen komt. Dat heet een vet-embolie. Mensen overleven een vet-embolie niet!

Annemieks verhaal

In het geval van Annemiek uit Den Bosch is het gelukkig niet dodelijk afgelopen. Maar de operatie is ook niet gelukt. Eén bil is een stuk dikker geworden dan de andere bil. En met een stuk dikker bedoelen we dat er zo’n 40 centimeter verschil in zit.  Ze kan dus niet normaal zitten, maar ze moet een kussentje onder haar ‘kleine’ bil leggen. Nu moet ze de operatie (nu in Nederland) weer overdoen. Om normaal te kunnen zitten. Geen kledingstuk zit haar goed meer. Goedkoop is dus duurkoop gebleken!

Jij bent mooi zoals je bent

Laat je vooral niet opfokken door de sociale media! Zij hebben het recht niet om te bepalen hoe jij er uit moet zien. Accepteer je eigen lichaam zoals je bent. Eet gezond en sport en geniet van het leven. Wie jou niet accepteert zoals je bent; weg ermee!

Conclusie

Het wil niet zeggen dat buitenlandse operaties altijd misgaan, maar die kans is daar veel groter dan hier in Nederland! De reden hiervoor is, dat een arts in Nederland aan alle eisen moet voldoen. In het buitenland zijn die eisen een stuk minder streng. Soms kan een arts daar zelfs met omkoping of valse papieren aan de gang. Opgepast dus!