Oogschaduw opdoen: Hoe moet dat precies?

Oogschaduw

Simpel toch? Even wat oogschaduw met een kwastje opdoen en klaar is Kees! Was het maar zo eenvoudig! Om het perfect aanbrengen van je oogschaduw goed onder de knie te krijgen, moet je dit weten: Het kan altijd beter en je kunt altijd nieuwe technieken erbij leren! Zou het niet fijn zijn, als ook jij achter de beste manier kunt komen om oogschaduw aan te brengen? 

Vóór het  aanbrengen van de oogschaduw

Allereerst: Vóórdat je de oogschaduw aan gaat brengen, moet je primer gebruiken. Een oogschaduwprimer is een echte must, omdat de oogschaduw zo veel beter zal blijven zitten. Zeker in de warme zomermaanden, die eraan komen! Mocht je toevallig net geen primer in huis hebben? Dan kan je ook een klein beetje concealer gebruiken, waar je wat setting powderoverheen aanbrengt. 

De juiste tools gebruiken

Als je goede resultaten wilt bereiken, is het belangrijk dat je de juiste hulpmiddelen gebruikt. Zorg dat je een potje met wattenstaafjes voorhanden hebt.En dan heb je uiteraard goede make-up borsteltjes nodig. Weet je niet precies, welke borsteltjes je nodig hebt om oogschaduw aan te brengen? Dan kan je altijd een medewerker van de winkel waar je gaat shoppen, om advies vragen.

Transition Shade

Breng nu een Transition Shade aan. Oftewel: Transition Shade is een basiskleur die de uiteindelijke kleur oogschaduw mooi uit laat komen. Het beste is om een taupe-kleurige of lichtbruine kleur te gebruiken. Breng hem aan op je gehele ooglid en ook bij het buitenste hoekje.

De oogschaduw aanbrengen

Nu kan je aan de slag gaan met de oogschaduw. Bouw de oogschaduw langzaam op en denk eraan, dat je best meer dan één kleurtje mag gebruiken! Twee of zelfs drie tintjes zorgt voor prachtige resultaten. Mix bijvoorbeeld bruine tinten met koperkleurige tintjes. Of als je graag met metallic oogschaduw werkt, breng die aan heel subtiel in het midden van je ooglid aan over een niet glimmende oogschaduw in dezelfde kleur. Leef je uit! Maar er zijn wel enkele aandachtspuntjes waar je aan zou moeten denken! Lees gauw verder.

De meest gemaakte foutjes bij het gebruik van oogschaduw

  1. Dezelfde kleur oogschaduw gebruiken als je oogkleur. Misschien denk je wel, dat jouw oogkleur benadrukt wordt door dezelfde kleur oogschaduw. Maar niets is minder waar! Het tegendeel is wat je hiermee bereikt. Een contrasterende kleur werkt wel. Heb je bruine ogen, gebruik dan blauwe tinten, voor groene ogen werkt paars prachtig en als je blauwe ogen hebt, kies dan bijvoorbeeld een mooie kopertint. Als je twijfelt, kijk dan eens naar een paar tutorials op youtube.
  2. Je gebruikt vloeibare foundation i.p.v. primer. Foundation hoopt zich op in huidplooien.  Primer is speciaal voor je oogleden gemaakt, gebruik dat dus.
  3. Het aanbrengen van concealer vóórdat je de oogschaduw aanbrengt. De oogschaduwpoeder dwarrelt omlaag, en je moet dan de concealer weer schoonmaken…
  4. Blenden. Blenden is eesentieel om de look natuurlijk te laten lijken. Zeker als je meerdere kleuren gebruikt.

Tip: Gebruik overdag lichtere make-up en ’s avonds mag het uitbundiger!