Wanneer zou je met antirimpelcrème moeten beginnen?

antirimpelcrème

Vanaf welke leeftijd is het aangeraden om met antirimpelcrème te beginnen? En welke antirimpelcrème zou je moeten kiezen? Toch wel prangende vragen waar heel wat vrouwen over nadenken. De meeste huidexperts raden vrouwen aan om zo vroeg mogelijk te beginnen met antirimpelcrème. Geen paniek alsjeblieft! Neem het je moeder niet kwalijk als ze niet begonnen is met jouw huidje in te smeren vanaf je eerste verjaardag! Wij denken dat het het beste is, als je zo rond je 18de levensjaar met antipimpelcrème begint…. Dat het vroeg genoeg is.

Waarom veroudert onze huid?

De meest voorkomende redenen van huidproblemen zijn ontstekingsreacties in je lichaam. Zij veroorzaken dus die ongewenste huidveroudering en huidproblemen. Probleemveroorzakers zijn ook onbeschermd zonnebaden, ongezond eten waarin weinig anti-oxidanten zitten, luchtvervuiling en roken en stress.

De eerste belangrijke maatregel tegen huidveroudering is smeren met een zonnebrandcrème  die een hoge beschermingsfactor heeft. Die hoge factor is een top anti-verouderings hulpmiddel. Een waar schild tegen UV straling. Vergeet niet dat UV straling er het hele jaar is, ook op bewolkte dagen!

Zelfs als je gewoon thuis bent of in je auto zit, want de UV straling gaat gewoon door de ramen naar binnen!

Leeftijd heeft invloed op alle mensen

De bron van de eeuwige jeugd is nog steeds niet ontdekt, helaas. En dat hoeft eigenlijk ook helemaal niet, want iedere leeftijd heeft zijn eigen charme. Maar we kunnen wel ons best doen om er zo goed mogelijk uit te zien, toch?

Per leeftijdscategorie heeft onze huid weer speciale zorg nodig:

Huidverzorging vanaf het 30ste levensjaar

Zo rond deze leeftijd ziet je huid er nog best goed uit. Misschien verslapt je huid ietsje als je het vergelijkt met 10 jaar geleden. Gebruik serums met actieve ingrediënten, want serums worden veel dieper in de huid opgenomen en hebben zo meer effect op je huid.

Collageen begint te verminderen, je huid produceert minder olie en zal een beetje slapper worden. Hiervoor kun je Retinol (op recept) gebruiken. De dermatoloog kan dit voor je uitschrijven. Beter dan retinol die je in de winkel koopt. Slik ook Vitamine C.

Vanaf het 40ste jaar:

Hydratatie is essentieel vanaf deze leeftijd! Gebruik hydraterende crèmes die hyaluronzuur bevatten en glycerine. Zo blijft je huid beter gehydrateerd.

Ook oogcrèmes zijn erg belangrijk! Let op of ze peptiden bevatten, dat gaat rimpelvorming tegen.

Vanaf het 50ste jaar:

Probeer van deze leeftijd probiotische huidverzorging. Je huid wordt nu gevoeliger voor droogheid en kan sneller beschadigen. Probiotica herstellen de PH-balans van de huid en zo zullen vetzuren geproduceerd worden. Hierdoor houdt de huid meer vocht vast.

Ook gezichtsolie zou ook deel van je dagelijkse beauty routine moeten uitmaken. Kijk naar huidverzorging met hyaluronzuur, retinol en vitamine C.

Tip: Vermijd chemische peelings!

De beste antirimpelcrèmes op een rijtje:

Welke crèmes zijn de beste met een goede SPF (sun protection factor)? Dat zijn die crèmes die jij als prettig ervaart en die je trouw blijft gebruiken!

  • De Ordinairy Zonnebrandcrème SPF 30
  • Paula’s Choice Minerale dagcrème SPF 30
  • Clinique Mineral Powder SPF 30