Écht goede mascara’s en slechte mascara’s

mascara

Om een echt goede mascara te vinden die doet wat ‘ie belooft, is niet altijd even gemakkelijk! En als je er dan eentje hebt gevonden, zal je net zien… een tijdje daarna is hij niet meer leverbaar. Bovendien wisselt het aanbod van mascara’s vaak. Heb je er eentje gevonden en dan wordt ‘ie niet meer verkocht na een tijdje.

We hebben verschillende mascara’s een tijdlang gebruikt om ze uit te testen. Daarbij hebben we gekeken naar de kwaliteit van de borsteltjes en ook naar de kleur en de consistentie.

De beste mascara’s

Een goede mascara moet aan enkele eisen voldoen:

  • Een goed borsteltje: borsteltjes die teveel mascara vasthouden als je ze uit de houder haalt, veroorzaken spinnenpoten en klontertjes. 
  • De dop van de mascara moet goed vast te houden zijn.
  • De mascara moet gemakkelijk te verwijderen zijn.
  • Moet niet al te sterk ruiken naar parfum of een chemische geur.
  • De mascara moet de juiste structuur hebben: niet te dik en niet te dun.

Enkele goede mascara’s:

L’oréal Bambi Eye False Lash Mascara

We hebben deze mascara grondig gestest gedurende een aantal weken. De kleur is mooi zwart en als je hem aanbrengt ziet hij er mooi natuurlijk uit. Als je de borstel uit de huls haalt, blijft er niet teveel mascara aanplakken. Hij klontert dus niet snel! 

Het borsteltje werkt erg prettig. Hij blijft de hele dag goed zitten. Hij ruikt ook best wel lekker, een beetje naar vanille. Hij blijft 6 maanden goed na openen. Zeker de moeite waard! 

Prijs ongeveer € 18,-.

Maybelline The Rocket Volum’Express

Mascara’s met een plastic borsteltje werken prettig, zoals deze mascara heeft. Het is een iets groter borsteltje met korte spikes. Als je deze mascara in teveel laagjes aanbrengt, loop je het risico op spinnepootjes. Dus: hold your horses!

Hij zorgt wel voor een goed volume en de kleur is mooi diepzwart. Hij is echter niet dierproefvrij, voor diegenen die dat belangrijk vinden.

Prijs ongeveer € 13,-

De slechtste mascara’s

L’Oréal Hippie Mascara Mega Volume

We hebben als één vrouw deze mascara afgekeurd. Hij is echt moeilijk om mee te werken. Er komt veel te veel mascara mee op het borsteltje. Hierdoor krijg je superdikke, onnatuurlijk ogende spinnepoten en klontjes all over! 

Het borsteltje is te dik,hij houdt ook nog eens teveel mascara vast. Het resultaat is te klonterig en gewoon lelijk.

Prijs: € 16,-

Maybelline Lash Sensational

Deze mascara hoort een ‘fan effect’ te geven, maar niets is minder waar! Wij hebben het in elk geval niet zo ervaren. En dat voor de prijs van ongeveer € 15,-!

Goede mascara voor korte wimpers:

De L’Oréal Telescopic mascara verlengt je wimpers én geeft ze meer volume met het fijne borsteltje.  Wij vinden deze mascara op dit moment de beste mascara voor korte wimpers.

De beste mascara voor langere wimpers:

Als je lange wimpers hebt dan kan de Bambi mascara van L’Oréal een goede keus zijn. Hij verlengt je wimpers niet al te veel, maar hij geeft wel meer volume!