Wat gebeurt er met je lichaam als je iedere dag twee bananen eet?

bananen

Niet alleen zijn bananen erg lekker om te eten, ze geven je lichaam fantastische voordelen! In feite zijn bananen één van de meest gegeten fruitsoorten in de hele wereld. We gaan je vertellen wat de voordelen van het eten van twee bananen per dag zijn en hopelijk ga jij dan ook profiteren van alle voordelen voor jouw gezondheid!

De smaak

De smaak van bananen is gewoon lekker. Ze zijn zoetig en ze worden in allerlei voedselproducten gebruikt. Ze worden verwerkt in gebak, ijs, milkshakes,smoothies en nog veel meer. Maar gewoon vers is het beste!

Bananen verlagen je bloeddruk

Voor alle stresskipjes onder onze lezers: bananen zorgen ervoor dat je bloeddruk daalt. De reden hiervoor is onder andere dat bananen kalium bevatten. Aangezien verhoogde bloeddruk één van de gevaarlijkste aandoeningen ter wereld is, wil je dat voorkomen. Door een te hoge bloeddruk kan je namelijk een hartaanval krijgen, een beroerte of andere serieuze gezondheidsproblemen.

Bananen laten je stressniveau dalen en ze verbeteren je gemoedstoestand. In bananen zit tryptofaan. En tryptofaan laat je lijf serotonine  (het gelukshormoon) aanmaken.

Én bananen bevatten per stuk maar liefst 27 gram magnesium! Hierdoor kan je beter slapen. Dus die tweede banaan een half uurtje voordat je gaat slapen is zo’n gek idee nog niet!

Bananen verminderen overgewicht

Er zitten heel veel vezels in bananen. Je krijgt dus door al die vezels geen hongergevoel. En als je je langer verzadigd voelt, ga je automatisch minder eten. Resultaat: Je gaat afvallen!

Ook bevatten bananen (resistent) zetmeel. En dat zorgt ervoor, dat je minder trek in eten krijgt. Daardoor voorkom het dat je in gewicht toeneemt. Ook je bloedsuikerspiegel daalt erdoor. 

Bananen verminderen de kans op bloedarmoede

Bloedarmoede wordt veroorzaakt door een ijzertekort in je bloed. Door bloedarmoede ga je je erg vermoeid voelen. Dat komt omdat de rode bloedcelletjes verminderen en dan krijg een te laag hb-gehalte(hemoglobinegehalte). Eet dagelijks 2 bananen en dat probleem wordt zo voorkomen, want bananen stimuleren de aanmaak van rode bloedcellen. 

Bovendien zijn bananen een vitamine B6 bommetje. En B6 zorgt voor het regelen van de glucoseniveaus in het bloed.

Bananen verbeteren de spijsvertering

Bananen zijn licht verteerbaar en geen zware klus voor het spijsverteringskanaal. Easy peasy banana squeezy! 

Bovendien zorgen de resistente zetmelen erin dat het eten de groei van goede bacteriën in de dikke darm bevordert.

Zeker als mensen veel last hebben van maagzuur is die goeie oude banaan een echte helper! 

Er zitten nog meer in bananen

  • 15% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C. En zoals je misschien al weet: vitamine C is een super-antioxidant!

Wat is beter? Rijpe bananen of groenige bananen?

Als je groene bananen koopt en eet, weet dan dat die groene bananen voornamelijk uit zetmeel bestaan.

En aangezien zetmeel ervoor zorgt dat de bananen daardoor moeilijk verteerd worden; Ga voor die rijpe bananen!

Rijpe bananen bestaan voor 90% uit sucrose en alleen 7% uit zetmeel.

Dus hopelijk: A banana a day keeps the docter away!