Eyeliner

Eyeliner

De meeste make-up draagsters weten wel wat een eyeliner is. Met eyeliner of met een zacht oogpotloodje brengen we lijnen aan rond de ogen. En natuurlijk: hoe donderder en hoe dikker de lijnen zijn, hoe meer drama we aan onze oogopslag geven! Eyeliner zijn vloeibaar en oogpotloden zijn gemaakt van een vaste substantie.

Eyeliners werden al 10.000 jaar voor Christus gebruikt

In de tijd van het oude Egyptische Rijk, gebruikten de dames van de elite toen al eyeliners. Hiervoor werden natuurlijk andere grondstoffen gebruikt dan de bestanddelen die vandaag de dag worden gebruikt. De Egyptische vrouwen gebruikten koolstaafjes om hun ogen te tekenen met een lijntje. De reden waarom ze begonnen met het gebruik van die koollijnen rond hun ogen, was om kwade geesten weg te houden. Pas later ontdekten ze hoe leuk dat stond, en werd het als verfraaing toegepast.

De eyeliners in de twintiger jaren van de vorige eeuw

In de roaring twenties van de vorige eeuw werden er eyeliners gemaakt door make-up producenten met gevaarlijke bestanddelen! Lood en koper werd er in verwerkt, met alle schadelijke gevolgen van dien. Menige vrouw werd met vergiftigingsverschijnselen naar de dokter gebracht. Gelukkig bestaan er tegenwoordig zulke veilige eyeliners, dat zelfs vrouwen met extreem gevoelige ogen er tegen kunnen.

Permanente eyeliner

Als je besloten hebt dat je een permanente eyeliner wilt laten aanbrengen, maak dan een afspraak bij een specialist. Deze mensen houden rekening met hiegiëne protocollen en ze werken vakkundig.

Je krijgt dan eerst een intakegesprek, je eyeliner wordt eerst ‘voorgetekend’ en er is een afspraak erna om alles nog eens te controleren en eventueel na te behandelen op kleine puntjes.

Je kunt kiezen of je een eyeliner alleen boven wilt, of ook aan de onderkant van je ogen. De kosten bedragen op dit moment ongeveer € 350,- voor boven en onder. Voor alleen boven betaal je gemiddeld € 250,-.

Geen omkijken meer naar!

De optische illusie

Een lijntje eyeliner verandert de oogopslag. Door het gebruik van een donkergekleurde eyeliner zullen je ogen kleiner gaan lijken, maar als je een nude of wit oogpotlood aanbrengt in de waterlijn van je ogen, lijken ze weer groter!

Meerdere kleuren eyeliner gebruiken

Door een donkere kleur op je bovenste oogleden aan te brengen en een lichtere kleur op de onderste wimperlijn te gebruiken, krijg je een supergaaf effect. Dat kan trouwens ook met permanente make-up gedaan worden!

Welke kleur eyeliner staat mooi bij jou ogen?

Bij blauwe ogen staat blauwe of grijze eyeliner echt prachtig. Heb je groene ogen? Probeer dan eens zeegroene eyeliner. Bruine ogen lijken wel gemaakt te zijn voor paarse eyeliner en bij hazelnootkleurige ogen zorgt olijfgroen voor dé ultieme look!

Leuk weetje: Wist je dat tijdens de tweede wereldoorlog er geen nylonkousen met naad te krijgen waren? De vrouwen tekenden daarom met eyeliner een streep op de achterkant van hun benen. Dan leek het wel of ze naadkousen droegen!

Zwarte eyeliner

Ondanks het feit dat er eyeliners zijn in elke denkbare kleur, blijft de zwarte eyeliner het meest populair.