Face gloss: Straal de hele dag!

face gloss

hWat is face, reflecterende gloss precies en hoe moet je face gloss gebruiken? Het zorgt voor een prachtige stralende look! Wat is nou eigenlijk dé ultieme highlighter? Juist: face gloss. Correct aangebracht zie je er stralend mee uit zonder dat het lijkt of je gezicht een vette en glanzende huid heeft.

Wat is het eigenlijk?

Het is een lichtgewicht balsem. Bijvoorbeeld de Milk Face Gloss of de M.A.C.Het Mixing Medium Shine. Face gloss is niet dik en stroef, maar juist heel soepel. Het wordt lekker opgenomen door je huid en het lijkt een beetje op een lichte huidolie die in je huid trekt. Het verschil is dat face gloss niet opdroogt, maar dunnetjes op je huid blijft liggen. In tegenstelling tot andere producten zoals poeders, crèmes en vloeibare huidverzorgingsproducten geeft face gloss een dauwachtige, reflecterende look. Andere highlighters zien er parelmoerachtig of metallic uit. 

Denk aan je kapsel!

Face gloss is minder plakkerig dan lipgloss, maar je haar kan er wel aan vast blijven plakken! Vooral loshangende plukjes haar zullen er bij een klein beetje wind inwaaien. Daarom raden we je aan om je haar in een leuke staart of knot te dragen. Anders zal iedere loshangende pluk haar in een klonterige pluk veranderen! Om je een voorbeeld te geven: Als je wat face gloss onder je wenkbrauwen aanbrengt, houd je pony dan uit de weg. 

Wat voor huid heb je?

Voordat je aan de slag gaat, moet je wel eerst even denken aan de basis eronder. De meeste face gloss gebruikers zijn geen mensen die een volledige foundation op hun hele gezicht gebruiken. Als je toch foundation wilt gebruiken, ga dan liever voor een vloeibare soort.  Bijvoorbeeld de Chanel Vitalumiere Aqua, M.A.C.M.A.C. Studio Face and Body Foundation of de NYX Total Control Drop Foundation.

Het is afgeraden om een poeder foundation onder face gloss te gebruiken, want dan creëer je al snel een knoeiboel! Poeder foundations zullen de face gloss er troebel en minder reflectief laten  uitzien.

Waar moet je het aanbrengen?

In principe dient de face gloss op dezelfde plaatsen aangebracht worden, waar je ook je highlighters aanbrengt. Dat zijn die punten waar je gezicht reliëf vertoont zoals:

  • Jukbeenderen
  • Wenkbrauwbogen
  • Cupid’s boogje (aan de bovenkant van je bovenlip)
  • In de binnenste ooghoeken

Breng het NIET aan op de neusbrug en de kin! Want als je teveel aanbrengt lijkt het niet meer op een zwoele sexy look, maar eerder op een oververhitte, zweterige huid.

In tegenstelling tot de gemiddelde highlighter, is minder juist meer! Gebruik een hoeveelheid ter grootte van een doperwtje, en je zult zien dat dat meer dan genoeg is! 

Waarmee breng je het aan?

Het mag uiteraard met je vingers aangebracht worden, maar een blending sponsje is ook erg handig. Bijvoorbeeld de NYX Complete Control Blending Sponge. Deze spons heeft een halve ronde kant en aan de andere kant randjes. Handig!

Werk je face gloss ’s middags even bij en ziet er weer stralend uit!