Gebruik je make-up op een creatieve manier

Make-up

Leeg je make-up tas eens helemaal, en bekijk alles wat je bezit. Stel je voor, dat je al die beautyproducten ook voor andere doelen zou gebruiken! Je kunt allerlei nieuwe looks creëren. Zeker als jij net zoveel beauty producten zou hebben als een professionele make-up artiest! En weet je wat? We gaan je leren multitasken met de producten die je hebt en voor je het weet, ben je al een heel eind op weg!

Een moderne kijk op make-up

Door jouw make-up producten op een veelzijdige manier te gebruiken, bespaar je op je uitgaven én hoef je minder make-up mee te sjouwen in je handtas! Zeker als je een drukke dame bent en altijd onderweg bent: Dat is snelle make-up op zijn top!

Neem bijvoorbeeld shimmers

Deze glanspoeders of glanssticks zijn de ultieme multitaskers! Je krijgt er een prachtige stralende teint door, welke huidskleur je ook hebt. Je kunt het dus gebruiken om een stralende teint te krijgen, maar wat dacht je van dit:

  • Breng een beetje bronskleur aan op je oogleden en blend het naar buiten toe. Je krijgt zo een prachtig verleidelijk effect!
  • De witte highlighter kan je aanbrengen op de cupidoboog boven je lip, bovenaan je jukbeenderen, midden op je bovenste oogleden en onder je wenkbrauwenboog voor meer shimmer. 
  • Shimmer is er in allerlei mooie kleuren, gebruik wat jou het beste staat! Roze op je lippen bijvoorbeeld.

Eén lipstick is meer dan voldoende

We weten het allemaal: Lipsticks zijn de beauty-klassiekers aller tijden! Dat betekent helemaal niet, dat je lippenstift alleen op je lippen kunt gebruiken! Lippenstift kan ook heel goed als blush gebruikt worden. Als je dezelfde kleur lippenstift op zowel je mond als je wangen gebruikt, bereik je een prachtig resultaat. 

Breng de lipstick aan op je lippen, en gebruik de lipstick dan als blush. Dat doe je als volgt:

Camoufleer eerst de roodheid op je wangen (een oneffen huidskleur). Gebruik daarvoor een concealer en een foundation en zorg zo voor een egale teint. Breng dan wat lipstick aan op je vingertoppen en dep dat voorzichtig op de appeltjes van je wangen. Niet wrijven, want dan verplaats je de foundation eronder! Maar denk hieraan: Less is more! Gebruik dus echt een klein beetje.

Handige make-up tips:

  • Je make-up onderweg bijwerken: Ben je onderweg en moet je je make-up bijwerken? Gebruik dan een beetje bronzer voor wat meer defenitie. Doe in plaats van eyeliner wat poederbronzer op de buitenste ooghoeken en blend het rustig uit. Hierdoor krijg je subtiele smokey eyes look in no time!
  • Maak van je ‘daglook’ een ‘avondlook’

Moet je je bureau inruilen voor een dansvloer na het werk?  Pak dan simpelweg je mascararoller en zet de wimperaanzet extra aan met het puntje van je mascaraborsteltje. Hierdoor creëer je een relaxed en edgy effect en een stoere rock&roll look! 

  • Subtielere contouren

Wil je graag wat subtielere contouren? Gebruik dan een iets donkerdere kleur foundation dan de kleur die je gewoonlijk draagt. Dit geeft contouren met een heel natuurlijk effect!