Gebruik jij ook concealer?

concealer

Waarschijnlijk gebruikt iedereen wel eens een concealer. Om verschillende redenen natuurlijk, want de één gebruikt hem omdat er onverwacht midden op je wang een puistje verschijnt. (O no!!) Erg vervelend, zeker als je een belangrijke afspraak hebt, zakelijk of privé. En de ander heeft de concealer hard nodig om die donkere schaduwen onder de ogen weg te werken. 

Hoe kies je een goede concealer

Nou is er best nog een verschil in kwaliteit en in resultaat tussen de verschillende concealers. Soms zijn ze iets te korrelig en te droog, en anderen bedekken de plekjes die je wilt verstoppen, niet genoeg. Wij zijn daarom drie concealers gaan uittesten om te kijken welke het fijnst in gebruik zijn en ook hebben we naar de prijs gekeken.

Verder is het belangrijk dat je naar de kleur van de concealer kijkt:

  • Voor diegenen met een lichte huidskleur is een concealer met een roze ondertoon het mooist.
  • Als je snel bruin wordt: Ga dan voor een nude of een crème kleur.
  • Heb je een warm huidtype en ben je snel bruin? Kies dan een gele of bruine kleur.

We hebben er een aantal getest en we gaan de resultaten met je delen. Verder zullen we het ook nog hebben over het gebruik. Hoe breng je een concealer correct aan, om zo het optimale resultaat te krijgen.

  1. Maybelline Instant Anti-Age Eraser concealer

Allereerst heeft deze concealer een fluffy sponsje aan de bovenkant, dat groter is dan de kleinere lippgloss applicators van de meeste andere concealers. Hiermee kun je concealer aanbrengen en direct blenden.

Volgens Maybelline helpt deze concealer tegen donkere kringen en ook tegen fijne lijntjes. Je moet aan de onderkant van de stift draaien, totdat er wat product in het sponsje verschijnt. Breng het dan aan op de huid onder je ogen en blendt het daarna goed uit.

We vonden dat de donkere kringen goed weggewerkt waren, maar die fijne lijntjes waren nog steeds wel zichtbaar!

Hij voelde wel fijn aan en hij bleef ook goed zitten. Dus deze Maybelline concealer krijgt van ons een dikke duim! Prima product. Gemiddelde prijs: € 12,95 bij verschillende drogisterijen.

  • Hide the Blemish concealer van Rimmel London

Deze concealer in een lipstick-vorm is een zachte stift die oneffenheden mooi wegwerkt. Je huid ziet er na het gebruik zacht en egaal uit. Breng hem aan op de plekjes die je wilt verbergen en smeer hem voorzichtig met je vingers wat uit. Het mag ook met een make-up sponsje. Gemakkelijk mee te nemen in je tas. Goed product.

Hij camoufleert je huid tot 5 uur lang. Te koop voor € 6,99 bij Etos. 

Louis Widmer Skin Appeal Coverstick 01

Deze geweldige coverstick heeft een dubbele werking. Allereerst camoufleert hij puistjes en ten tweede bevat hij salicylzuur. Salicylzuur droogt puistjes uit en camoufleert ze.

Deze stick is niet geschikt voor onder de ogen! Dit is alleen voor oneffenheden en puistjes. Hij is verkrijgbaar in 2 tinten en hij kost € 10,49 bij de Etos.