Wil je ook wittere tanden?

Wil je ook wittere tanden?

Zou jij ook zo graag wittere tanden willen hebben? Wie wil er nou niet een stralende witte lach? We gaan je enkele whitening tips geven, waar je écht wat aan hebt. Hoe kan je nou je tanden een beetje witter maken op een natuurlijke wijze wittere tanden? Lees snel verder!

Regelmatig je tanden poetsen

Het lijkt zo gemakkelijk, maar lang niet iedereen poetst zijn of haar tanden twee maal per dag! En  dan is de manier waarop je poetst ook heel belangrijk. Niet van voor naar achter, van links naar rechts…. Nee! Je moet in kleine rondjes je gebit poetsen. Als het goed poetsen met een hand tandenborstel moeilijk voor je is, zou een elektrische tandenborstel erg handig kunnen zijn.

Hoeveel koffie en thee drink jij?

Als je in je koffiebeker of in je theeglas kijkt, na het drinken, zul je een bruinige aanslag aan de binnenkant van de beker zien zitten. In principe gebeurt dat dus ook met je gebit. Een belangrijk advies is:

  • Spoel je mond even na met wat water als je de thee of koffie op hebt!

Maar beter is het als je helemaal stopt met koffie en thee drinken. Maar ja….dat wil bijna niemand en dat is heel begrijpelijk.

Roken

We willen niemand de hoop ontnemen op een wit gebit, maar vooral voor rokers zijn de gevolgen van het roken gewoon slecht voor de kleur van je gebit! Nicotine is hier de boosdoener, daardoor verkleurt je gebit nogal. Het maakt je tanden geel en ook voor je hele lichamelijke gezondheid is stoppen met roken beter!

Rode wijn

De natuurlijke kleurstoffen in rode wijn zullen het verkleuren van je tanden erger maken. Ook hierbij raden we aan om je mond goed te spoelen na het drinken van rode wijn.

Wat moet je dan wel doen?

  • Een zoutwaterspoeling: Zoutwaterspoelingen zijn erg goed in het witter maken van je tanden. Zout heeft ook een antibacteriële werking, dus is het ook handig als je last hebt van tandvleesontstekingen. Doe 1 theelepel zout in een glas lauw water en spoel hier grondig mee gedurende één minuut, twee keer per dag.
  • Kauwgom: Kan kauwgom je helpen om wittere tanden te krijgen? Jazeker! Het helpt sowieso etensrestjes te verwijderen en zeker de whitening kauwgoms helpen ook nog om je tanden ietsje witter te maken. Neem wel de suikervrije kauwgom!
  • Ga elk half jaar naar de tandarts: De tandarts kijkt je gebit na en zal kleine gaatjes of vlekken meteen ontdekken. Zo voorkom je dus erger! Hij zal de vlekken verwijderen en je gebit blijft in goede conditie.
  • Draag de juiste kleur lipstick : Rode en roze tinten met een blauwe ondertoon laten je tanden witter lijken.
  • Tanden bleken: Je kan overwegen om je tanden te (laten) bleken. Een waarschuwing is hier wel op z’n plaats, want als je thuis zelf te heftig bleekt, kunnen er problemen ontstaan zoals gevoelige tanden en beschadigd tandglazuur. Volg de instructies dan ook precies op!

Leuk weetje: Aardbeien bevatten een zuur dat tanden op natuurlijke wijze bleekt.