Skincare:  In de juiste volgorde

Skincare

Dat we goed voor onze huid moeten zorgen, weten we allemaal wel. Maar hoe we dat moeten doen en met welke producten? Wat zijn de verschillen tussen crèmes, serums, dag- en nachtcrème?

Skincare routine in  stappen

Het is uiteraard je eigen beslissing hoeveel tijd jij aan de verzorging van je gezichtshuid wilt besteden. De meeste mensen doen dagelijks de verkorte versie, maar besteden er twee, drie keer per week meer tijd aan.

De korte versie bestaat uit 5 stappen;

 1. Reinigen van de gezichtshuid
 2. Toner
 3. Serum
 4. Oogcrème
 5. Dag- of nachtcrème

De meer uitgebreide versie bestaat uit 7 stappen;

 1. Reinigen van de gezichtshuid
 2. Exfoliëren
 3. Gezichtsmasker
 4. Toner
 5. Serum
 6. Oogcrème
 7. Dag- of nachtcrème

Natuurlijk heeft iedere stap zijn waarde en functie, maar wat ook erg belangrijk om te weten is dat elke stap een voorbereiding is op de volgende stap. Als je de toner gebruikt, wordt je huid in de optimale conditie gebracht. Hierdoor kan je huid de actieve ingrediënten uit bijvoorbeeld het serum extra goed absorberen.

En omdat je het serum hebt gebruikt, zal de oogcrème en de dag- of nachtcrème zijn werk beter kunnen doen.

We gaan het vandaag hebben over een paar producten van de Revitalift Laser X3 lijn. Deze lijn is in het bijzonder gericht op de wat rijpere huid en ze bestrijdt de gevolgen van huidveroudering. Het is een lijn met een vernieuwde formule en ze bevat hyaluronzuur én geconcentreerd Pro-Xylaan.

Hyaluronzuur

Op zich is hyaluronzuur een tamelijk groot formaat molecuul en het kan niet door de huidbarrière heendringen. Wordt hyaluronzuur echter gefragmenteerd (in kleine deeltjes gemaakt), dan dringt het wél door in de diepe huidlagen.

Pro-Xylaan

Pro-xylaan stimuleert de aanmaak van belangrijke componenten in de huid, die ervoor zorgdragen dat de cohesie (de onderlinge verbinding van huidcellen) van de huid optimaal wordt.  Het resultaat  is minder rimpels en een meer verstevigde huid.

Revitalift Laser X3 Serum

Serums worden op de huid aangebracht vóórdat je de dag-of nachtcrème aanbrengt. Het Laser X3 Serum van Lóréal zit in een handige pompflacon. Het is een dunne, gelachtige substantie die razendsnel intrekt in je huid. Het serum geeft je huid een prachtige glow! De meeste mensen denken dat het schoonmaken van de huid en vervolgens een dag-of nachtcrème aanbrengen genoeg verzorging voor de huid is. Maar ga maar eens een serum gebruiken, en je zult ervaren dat je gezichtshuid er op vooruit zal gaan.

Het verschil tussen een serum en een dag- of nachtcrème

Dag- of nachtcrème is wat romiger en ook ondoorzichtig. Serums zijn doorzichtiger en lichter van structuur. Serum komt in ampullen, pompflaconnetjes of pipetflesjes.  Een ander verschil is de beduidend hogere concentratie aan actief werkende stoffen in serums, veel meer dan in crèmes.

De Revitalift Laser X3 Oogcrème

Deze, speciaal voor de oogcontouren oogcrème met een fijne applicator,  bevat minder actieve stoffen, om zo irritatie te vermijden van de gevoelige huid rond de ogen. Er zit cafeïne in, die vochtafdrijvend werkt. No more puffy eyes!