De zomer is voorbij: Toch een mooie, bruine gloed in je gezicht?

bruine gloed

De herfst is weer in het land, de zomer is voorbij; we kunnen in Nederland voorlopig niet meer zonnenbaden. Sowieso moeten we oppassen met urenlang in de zon zitten! Er zijn enkele huidvriendelijke alternatieven om toch een mooie bruine teint in ons gezicht te krijgen! Er zijn goede zelfbruiners op de markt, die voor je gezicht én voor je lichaam gebruikt kunnen worden.

Belangrijk om te weten is, of jouw huid er überhaupt tegen kan. Vooral onze kwetsbare gezichtshuid moet er goed tegen kunnen! Om toch een gezonde glow te krijgen kan je gebruik maken van selftanners. Wees niet bang dat je er als een oranje mandarijntje uit gaat zien, want de tegenwoordige tanners laten je eruit zien alsof je net terug bent van een zonvakantie!

Hoe moet je te werk gaan?

Natuurlijk hangt het af van de soort selftanner die je hebt aangeschaft. We geven enkele goede adviezen die algemeen van toepassing zullen zijn op alle zelfbruiners.

Je kunt selftanners aanbrengen op je gezicht, je hals en ook op je decolleté. Sommige selftanners zijn al kant-en-klaar, andere moet je eerst mixen met je dagcrème.

  • Zorg dat je huid goed gereinigd is, voordat je de selftanner aanbrengt. Je kunt zelf bepalen of je het product ’s avonds aanbrengt of ’s ochtends voor je je make-up opdoet.
  • Kant-en-klare selftanners kan je gelijk op je gezicht, je hals en je decolleté aanbrengen. Wees spaarzaam met het middel, er kan altijd iets bij maat teveel in één keer is nooit oké!
  • Smeer de tanner heel goed uit, om zo rare vlekken te voorkomen. Besteed veel aandacht aan het gebied bij je wenkbrauwen, je hals, de overgang naar je sleutelbeenderen en je kaaklijn.
  • Om vlekken op je handen te voorkomen, is het handig om een kwast of een spons te gebruiken.
  • Als je van plan bent om te gaan zwemmen of sporten, wacht dan met het aanbrengen tot na het sporten of zwemmen, anders heeft het weinig nut. Het middel moet namelijk enkele uren inwerken.
  • Selftanners hebben geen bescherming tegen de schadelijke straling van de zon! Een product met een zonnebeschermingsfactor blijft dus ook nodig! Het maakt niets uit hoe bruin je ook bent geworden door de zelfbruiner.
  • Als je je huid eerst scrubt voordat je de zelfbruiner gaat gebruiken, zal je er langer plezier van hebben.

We gaan twee zelfbruiners bespreken, waarvan wij vinden dat ze hun werk prima doen.

  1. Eco by Sonia Face Tan Water (€ 37,80 bij Bol.com)

Deze heel bijzondere tanner is geen crème of een serum, maar een hydraterend facial water. Er zitten alleen puur natuurlijke ingrediënten in, geen rare kleurstoffen of nare geurtjes. Je krijgt er een frisse teint van, en door het meer te gebruiken kan je een bruinere teint krijgen.

  1. Tan-Luxe The Face Illuminating Self-Tan Drops (42,- bij de Bijenkorf)

Dit product moet je mengen met je dagcrème, olie of serum. Werkt binnen een uur. Laat je huid weer stralen door de fijne ingredënten!