Heb je last van kringen en wallen onder je ogen?

wallen

Hoe kan dat nou, dat je ’s ochtends opstaat, in de spiegel kijkt en donkere kringen onder je ogen ziet? En waarom krijg je ze bijna niet weggecamoufleerd? Je weet toch zeker dat je genoeg nachtrust hebt gehad! Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog!

Waarom ontstaan donkere kringen en wallen?

Als zich vocht ophoopt onder je ogen, krijg je wallen. Het verzamelde vocht veroorzaakt een zwelling, die vooral in daglicht duidelijk zichtbaar is. Je zou dit vocht kunnen vergelijken met cellulite. Het snel krijgen van wallen is vaak erfelijk, maar je leeftijd telt ook mee. De reden hiervoor is dat de spieren van je oogleden verslappen naarmate je leeftijd vordert, waardoor vetophoping meer zichtbaar wordt. En je dagelijkse eet- en drinkgewoonten spelen ook een belangrijke rol in het welbevinden van je huid. Wist je dat fotomodellen vaak meer dan 2,5 of 3 liter water per dag drinken, speciaal voor hun huid? En bijvoorbeeld een teveel aan zout veroorzaakt ook vochtophoping!

Donkere kringen onder je ogen is ook niet leuk. Maar waar komt die blauwachtige kleur van de huid onder je ogen eigenlijk door? Vroeger dacht men dat dit iets te maken had met de hoeveelheid pigment in de huid, maar wetenschappers van tegenwoordig zeggen dat het te maken heeft met een stapeling van ijzer ionen in de huid. Daarom is er een andere verzorging nodig

Wallen wegwerken

De gevoelige huid onder de ogen is best wel kwetsbaar. Daarom is er een andere verzorging nodig dan voor de rest van de gezichtshuid. De oogcrèmes die je voor die speciale verzorging kunt kopen, zijn plenty.

Maar de volgende ingrediënten zijn wel essentieel:

  • Hyaluronzuur ( voor de hydratatie van de huid)
  • Hesperidin ( bevordert de microcirculatie)
  • Lactoferrine ( verwijdert de ijzer ionen die juist donkere kringen veroorzaken)

En er zijn nog meer manieren om die lelijke wallen te verminderen:

  • Eet minder zout: Door zout wordt de vochtophoping bevorderd. En sowieso is teveel zout eten erg ongezond voor je hele lichaam.
  • Hydrateren: Door veel water en/of kruidenthee te drinken, heeft ook je huid daar baat bij en niet alleen je nieren.
  • Masseren: Masseer de huid voorzichtig vanaf de neus in de richting van je jukbeenderen. Zo wordt een teveel aan vocht via de lymfeklieren afgevoerd. Doe dit vooral echt zachtjes.
  • Zorg voor voldoende inname van vitamine C, want het bevordert de microcirculatie.
  • De zwelling onder de ogen wordt minder door koude. Gebruik daarom koude kompressen, plakjes koude komkommer, gebruikte theezakjes, of een paar koude lepels. Plaats die op je ogen en de zwelling zal na ongeveer 10-15 minuten verminderen.
  • Maak gebruik van een goed ondersteunend kussen tijdens de nacht, want door te plat te slapen krijgt vochtophoping onder je ogen ook een kans.
  • Camouflage: Als alle hierboven vermelde tips te weinig hebben gedaan, dan blijft alleen nog het camoufleren die donkere kringen over! Gebruik een kleur die lichter is dan je foundation, want daardoor licht de huid iets op.