Dry Sheet maskers: Hoe werkt dat?

Dry Sheet maskers

Al weer een jaartje of vier, vijf hebben de Sheet masks de Nederlandse markt veroverd. Het is een skin-care methode, die in die tijd overgewaaid kwam vanuit het Verre Oosten. Vandaag de dag zijn ze eigenlijk niet meer weg te denken uit onze beauty routine, want deze kletsnatte maskertjes worden door veel mensen wekelijks gebruikt.

Wat zijn Sheet maskertjes?

Eigenlijk zegt de naam het al: Deze maskers zijn gemaakt van dunne velletjes stofachtig papier. Deze bio-cellulose velletjes worden doordrenkt met allerlei actieve ingrediënten en geconcentreerde serums. Ze zijn kletsnat en ze blijven uitstekend aan de gezichtshuid kleven. Ze dienen gedurende 30 minuten te blijven zitten, dus ga maar even lekker ontspannen terwijl het maskertje zijn werk doet.  Je huid wordt uitstekend gehydrateerd en hij krijgt er een heerlijke boost van.

En toen waren er de Dry Sheet maskers!

De Dry Sheet maskers zijn daarentegen niet kletsnat, zoals de hierboven beschreven Sheet maskers. Ze zijn ook gemaakt van een viltachtige stof, die dikker is dan Sheet masks. Maar dit maal zijn ze kurkdroog. Ze blijven dus niet aan het gezicht kleven!

Je zou bijna denken:”gaat dit wel werken?”.  Ze zijn ook niet gedrenkt in een serum, en dus niet nat. Maar hoe hydrateert het dan mijn gezichtshuid? Er zitten lussen aan, die je achter je oren kunt bevestigen. Aangezien het hier droge velletjes betreft en hij dus niet plakt, zijn die lusjes wel een must! Het masker wel goed op zijn plaats zitten.

De Dry Sheet maskers zijn in elk geval veel dikker dan zijn natte Sheet masker zusje. De clou zit ém dan ook in deze viltachtige stof. Het stofje is geïmpregneerd met lipiden, zoals:

  • Shea Butter
  • Soja Olie
  • Glycerine
  • Olijfolie

Door onze huid wordt het masker warmer en het masker wordt geactiveerd door de ph van onze huid. De lipiden komen vervolgens ‘los’ van het masker en worden dan geabsorbeerd door de huid. Eenmaal aangekomen in de huid, kunnen ze hun werk uitstekend doen. Klinkt het een beetje als Abacadabra? We hebben (nogal sceptisch) de maskers diverse malen uitgeprobeerd en je merkt echt verschil. Je huid voelt er beter door aan.

Het verschil tussen Sheet maskers en Dry Sheet maskers

Allereerst: de prijs. Een Sheet masker is voor 90%-95% gevuld met water, de rest (5%-7%)zijn de actieve ingrediënten. Een Dry Sheet masker bestaat voor ongeveer 87% aan actieve ingrediënten en skin conditioners, welke de huid verzachten, voeden en hydrateren. Dry Sheet maskers zijn (vanwege 0% water) langer houdbaar dan hun natte variant.

Natte Sheet maskers kunnen slechts één maal gebruikt worden, de droge variant kan tot 3 keer gebruikt worden.

De inwerktijd verschilt ook: Dry Sheet maskers hoef je alleen gedurende 15 minuten te dragen, en je kunt gewoon doorgaan met je bezigheden: Het zit goed vast!

Sheet maskers zijn wel beduidend goedkoper dan Dry Sheet maskers:

Ze kosten gemiddeld € 1,- terwijl een Dry Sheet masker van bijvoorbeeld Charlotte Tilbury € 24,- kost. Swiss Clinic Dry Sheet maskers kosten € 29,-.