Huidveroudering: Het begint al vanaf je 25ste!

Huidveroudering

Een eiwit, dat van nature voorkomt in ons lichaam, is collageen. Collageen is een onderdeel van het bindweefsel en het is verantwoordelijk voor de stevigheid van je organen. Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam, maar het werkt ook door tot in onze haren en nagels. Collageen zorgt dus voor de stevigheid van onze huid en dat gebeurt in samenwerking met het eiwit elastine. Elastine zorgt voor een goede elasticiteit van onze huid.

Collageen

Het eiwit collageen wordt van nature aangemaakt door ons lichaam. Helaas vermindert de productie van collageen als we ouder worden. Die vermindering begint al na ons 25ste levensjaar! Gelukkig is het dan nog maar zo’n twee procent per jaar, dus dat valt dan nog wel mee. Maar hoe ouder we worden, hoe meer rek er uit onze huid gaat. Fijne lijntjes en rimpeltjes beginnen te verschijnen en onze huid wordt met de jaren droger en slapper. In combinatie met het ouder worden, zijn ook UV-stralen niet zo goed voor de huid en roken, drinken en de consumptie van teveel suikers  zijn verantwoordelijk voor de afbraak van collageen!

Wat kan je zelf doen om de afbraak van collageen te remmen?

Allereerst is een gezonde leefestijl essentieel. Zorg dat je voldoende beweegt, genoeg water per dag drinkt en smeer jezelf goed in met minimaal een SPF30 voordat je de deur uitgaat. Drink geen alcohol, stop met roken en eet voldoende vers groente en fruit.

Anti-age crèmesmet collageen

Collageen wordt in veel anti-age crèmes toegevoegd als ingrediënt tegen huidveroudering. Helaas is de structuur van collageen eigenlijk iets te groot, om goed in de huid te kunnen doordringen. Dan zou je dus kunnen concluderen, dat je collageen op een meer effectieve manier wilt laten werken. Dat kan!

Collageen kan het beste van binnenuit zijn werk doen. Zo zijn er voedingsmiddelen die collageen bevatten:

  • Uien
  • Knoflook
  • Vlees
  • Avocado
  • Vette vis
  • Zuivelproducten
  • Donkere bladgroenten
  • Bessen

Door collageen als voedingssupplement in te nemen, ben je in ieder geval wel goed op de hoogte van de hoeveelheid collageen die je dan binnenkrijgt.

Een bijkomend probleempje is dan toch wel , dat het best moeilijk is om het collageen via het maag-darmkanaal binnen te krijgen in het bindweefsel van je huid. Neem daarom ook dagelijks een vitamine C supplement, want dit stimuleert de aanmaak van collageen én het ruimt ‘vrije radicalen’op, zodat het collageen goed op de plek van zijn bestemming kan komen. Ook vitamine A kan de huidstructuur verbeteren en celvernieuwing stimuleren.

Een supplement met collageen

Vaak wordt er een type1 viscollageen gebruikt. Dit viscollageen is identiek als het collageen dat in onze huid en botten zit. Het kan daarom goed helpen om de veroudering van onze huid tegen te gaan. Bovendien  kan het cellulite en striae verminderen.

Bovendien zal het een boost geven aan de groei en versteviging van je haar en nagels. Het mooiste is, als er ook hyaluronzuur in verwerkt is, dat huidverjonging van binnenuit stimuleert.

Voor vegans

Aangezien collageen een product is met dierlijke ingrediënten, raden we voor vegans het volgende product aan: Vegan Collagen Boost.