Make-up verwijderen, hoe doe je dat?

Make-up verwijderen

Iedereen weet wel, dat het noodzakelijk is om ’s avonds de make-up te verwijderen. Haal je dag van je gezicht, voordat je gaat slapen. Het is zo verleidelijk om na een lange dag je bed in te kruipen. Maar het is funest voor je huid om al die make-up te laten zitten.   Gelukkig zijn er veel producten op de markt, waarmee het eenvoudig is om alle make-up grondig te verwijderen!

Je hele gezicht goed reinigen

Allereerst dien je je haar uit je gezicht te verwijderen. Doe een haarband om je hoofd, zodat ook je haarlokken of je bangs naar achteren zitten. Laat hierbij je haarlijn vrij, want juist in die haarlijn zit vergeten foundation, dat ook verwijderd moet worden. Vergeet ook niet de huid onder je kaaklijn en achter je oren mee te nemen in je reinigingsroutine. Want ook daar kunnen make-uprestjes achterblijven!

Ga voorzichtig om met de reiniging van je ogen

Onze ogen zijn gevoelig en daarnaast is de huid rondom je kijkers dunner dan de huid in de rest van je gezicht. Dat houdt in, dat intensief reinigen zoals boenen, hard poetsen vegen en wrijven de delicate huid rond je ogen kan beschadigen. Gelukkig zijn er zeer milde oogmake-up removers voor de gevoelige huid, zoals die rond de ogen. Ze reinigen goed zonder dat je hard hoeft te wrijven.

Hardnekkige oogmake-up even weken

De beste manier om hardnekkige oogmake-up te verwijderen is om je oogleden en je wimpers een paar minuten te laten weken. Dat doe je door er een wattenschijfje op te leggen, dat doorweekt is met waterproof oogmake-up remover. Hierna kan je in één keer alle waterproof mascara en eyeshadow verwijderen. Als je oogmake-up remover op oliebasis gebruikt, kan je het wattenschijfje iets langer laten liggen op je oogleden. Zo kan de tweeledige formule iets langer zijn werk doen. Schudt wel eerst het flesje goed om, zodat het met vitamine verrijkte water en de zachte reinigsolie goed vermengen. De olierijke formule verzorgt je wimpers zonder te hoeven wrijven.

Gebruik eens een oordopje

Misschien heb je daar nog nooit aan gedacht! Maar je kunt een oordopje heel handig gebruiken door het in één kant in de oogmake-up remover te dippen. Zo kan je je ogen goed reinigen op moeilijke plekjes, zoals tussen de haartjes van je wenkbrauwen en je wimpers. Maar ook onder je ooglijn en foundation tussen je haarlijn verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Grappig feit: Een oordopje met een beetje oogmake-up remover is ook hartstikke handig om eyeliner lijntjes strak bij te werken!

Masseer je huid

Als je gebruik maakt van een gezichtscleanser die afgespoeld moet worden, masseer die dan in je huid met cirkelvormige bewegingen.Geef extra aandacht aan plekjes waar het vuil zich meer heeft opgehoopt, zoals de zijkanten van de neus en de nek. Trek je huid niet naar beneden, want dan kan je juist je huid beschadigen. Gewoon rustig masseren. Zo een minimassage draagt ook bij aan een betere bloedcirculatie. Je huid zal hierdoor weer fris en gezond ogen.