Wenkbrauwen: Ze doen veel voor je gezicht!

Zoveel tijd hadden we vroeger nodig, om onze wenkbrauwen elke dag netjes in vorm te krijgen. Zeker als we niet gezegend waren met mooie volle wenkbrauwen!  Onze wenkbrauwen accentueren onze ogen en bepalen voor een deel de expressie van ons gezicht. In deze blog gaan een aantal goede adviezen met je delen, zodat je in no time de perfecte wenkbrauwen krijgt.

De vorm van de wenkbrauwen

Waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van het in model brengen van je wenkbrauwen, is de vorm ervan. Als je wenkbrauwen iets te hoekig zijn gevormd, staat dat al gauw erg streng en zakelijk. Een rechtere of rondere vorm oogt een stuk zachter. Er zijn dan ook tal van trucjes om de wenkbrauwen optisch te liften. Enkele regels, waar je mee kunt werken:

  • In het geval van een langwerpig gezicht zullen rechtere wenkbrauwen heel mooi staan
  • Heb je een ronder gezicht? Probeer dan eens een wat hoger aangezette wenkbrauw met een subtiel knikje. Dat zal je net wat meer definitie en vorm geven.
  • Heeft je gezicht wat meer vierkante lijnen, kies dan een zachtere, rondere vorm.

Nu zijn natuurlijke wenkbrauwen al een hele tijd hartstikke trendy, maar een klein beetje epileren en/of bijtekenen kan de uitdrukking van je gezicht drastisch verbeteren.

De kleur van je wenkbrauwen

Kijk naar de kleur van je haren. En kies een kleur wenkbrauwproduct, dat daar bijpast. Heeft je haardos een koele of een warme ondertoon? Ga voor een passende pommade, wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Is de kleur van je haar erg donker? Dan mogen je wenkbrauwen gerust enkele tintjes lichter zijn, om een wat zachtere look te creëren. Ben je een blondine of heb je grijs haar? Dan is juist een tintje donkerder erg expressief!

Wat jij zelf het mooist vindt

Dit klinkt natuurlijk allemaal erg leuk en aardig, maar al die regeltjes zijn toch echt persoonlijk! Waar het op neerkomt, is dat je natuurlijk zelf mag bepalen waar jij je prettig bij voelt. Hou je van een zachtere look? Gebruik dan een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwpoeder, om alles een klein beetje bij te tekenen. Heb je liever meer expressie of heb je kleine kale plekjes in je wenkbrauwen? Misschien is een gekleurde wenkbrauwpommade dan de beste keuze voor jou. Ze zijn ook in een watervaste vorm te koop, wat jou onderhoud gedurende de dag bespaart.

Ben je gezegend met vollere wenkbrauwen? Kijk dan eens of een transparante wenkbrauwgel ze voor je in model brengt en houdt.

Stappenplan voor de perfecte wenkbrauwen

# Borstel de wenkbrauwhaartjes omhoog, dit lift je blik optisch. Epileer de extra haartjes aan de onderkant.

# Gebruik nu het potlood,de pommade of het wenkbrauwpoeder voor de kleur. Ga van lichter aan de binnenkant naar donkere uiteinden in het staartje van je wenkbrauw.

# Borstel ze nog even door. Zo verwijder je extra product en breng je ze netjes in model.

# Voor iets meer definitie kan je nog wat gel (gekleurd of transparant) aanbrengen. Zo blijven ze ook de hele dag op hun plek.