Als je haar maar goed zit

als je haar maar goed zit

Meer dan alleen make-up artist

Een make-up artist heeft de taak om ervoor te zorgen dat het gezicht van het model er perfect uitziet. De definitie van perfectie kan hier variëren van feest make-up tot heuse kunstwerken. Natuurlijk kan dit ook een no make-up make-up look betekenen. Hierbij zijn alle oneffenheden in je gezicht weggewerkt en lijkt het alsof je geen make-up draagt. Maar een visagist gaat over meer dan alleen make-up. Deze zorgt ook dat het haar van een model perfect zit. Wat houdt dit precies in? En waarom is dit nou eigenlijk zo belangrijk? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Val op door meer te kunnen

De meeste visagisten weten tegenwoordig ook heel goed wat ze met kapsels aan moeten. Met vaardigheden in hairstyling kun je bijvoorbeeld ook bruiden klaar maken voor hun grote dag. Je vormt hierbij concurrentie voor kappers die zich niet gespecialiseerd hebben in visagie. Bovendien hoeven bruidjes niet nog extra naar de kapper om hun haar daar te laten doen. Dat kan jij namelijk! De voornaamste bezigheden van een hairstylist zijn krullen, invlechten en opsteken. Hierover is meer te vertellen dan je in de eerste instantie zou denken. Net als make-up bij iemand opdoen, is hairstyling ook een kunstvorm met eindeloos veel mogelijkheden.

Haar krullen en opsteken

Wist je dat er ontelbaar veel manieren zijn om je haren te krullen? Neem bijvoorbeeld voddenkrullen, waarbij je je haren om een stuk stof heen wikkelt en laat drogen. Hiermee kun je prachtige pijpenkrullen maken. Met papillotten maak je vaak wildere krullen. Vooral wanneer je deze uitborstelt. Je kunt je haren bij wijze van spreken zelfs met een Ikea potloodje krullen! Veruit de meest populaire krulmethode is echter wel het krullen met rollers. Bovendien kun je die prachtige haardos ook in alle mogelijke vormen opsteken.

Haar invlechten is ook een kunst

Naast de vele manieren om haar te krullen, kun je het ook eindeloos invlechten. Bijna iedereen kan natuurlijk een normale vlecht maken. Maar waarom zou je daar stoppen als je ook Franse of omgekeerde Franse vlechten kunt leren maken? En vlechten waarbij je maar aan één kant haar toevoegt? Ook deze vlechten kun je net als gekruld haar in prachtige manieren opsteken. Het beste van het beheersten van al deze vlechttechnieken? Je kunt de vlechten in alle maten maken en er heel gevarieerde kapsels mee maken. Ben je hier nog niet zo goed in? Dan kun je altijd een cursus volgen of video’s opzoeken die helpen bij het oefenen.