Lipgloss als oogschaduw, kan dat?

lipgloss als oogschaduw

Een Koreaanse trend

Glimmende oogschaduw is een trend die te laatste paar jaar steeds populairder is geworden. Het is een speelse wending op de normale hedendaagse oogschaduw looks. Deze trend is in meerdere subculturen aanwezig, maar komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea. Leden van K-pop groepen als Blackpink en Sistar dragen regelmatig een glanzende, zachtroze tint op hun ogen. Hun geheim? Lipgloss. Inderdaad, om die prachtige glimmende look te krijgen, hoef je alleen wat gloss op te doen. Dit betekent echter niet dat je het direct op je oogleden kunt smeren. Het is vooralsnog verstandig eerst een onderlaagje te maken met primer en vervolgens met oogschaduw. Maar waar zie je deze trend nog meer? En kun je ook iets anders gebruiken dan gloss? En wat zijn de voor- en nadelen van deze look eigenlijk? De antwoorden op deze vragen zullen hieronder verder worden beschreven.

Lipgloss en niche esthetica op Instagram

Naast k-popsterren en k-pop fans zijn er ook andere soorten mensen die deze look graag recreëren. Op Instagram zie je dit veel in de hashtag “niche aesthetics”. Dit past er ook redelijk goed bij, omdat deze tag vol staat met glimmende dingen en glitter posts. Ook de “baddies” vinden deze look aantrekkelijk, omdat glimmende oogschaduw een vintage gevoel geeft. Het neemt je als het ware terug naar een Chanel modeshow uit de jaren 90. Je hoeft je dus niet per se met k-pop bezig te houden als je deze trend wil volgen. En je hoeft ook niet per se lipgloss te gebruiken.

Andere producten dan Lipgloss

Zoals hierboven al is gezegd, gebruik je een primer en normale oogschaduw als basis. Het liefst in een roze of rode tint. Vervolgens breng je een dun glanslaagje aan door hier met een transparante lipgloss overheen te gaan. Wat je ook kunt gebruiken voor het glanslaagje is vaseline of een speciale, cosmetische oogcrème.

De voor- en nadelen van lipgloss als oogschaduw

Je kunt het beste een alternatief gebruiken wanneer je de gehele dag een glanzende look wil hebben. Natuurlijk geeft lipgloss een mooiere glans. Wat betreft hygiëne is het echter niet verstandig, hoewel dit ook op te lossen is door een extra potje te kopen. Een ander nadeel van gloss op je ogen smeren is dat het plakt en niet de hele dag mooi blijft. Kortom: lipgloss als oogschaduw gebruiken is in principe mogelijk. Er zijn alleen wel veel meer alternatieven die je beter kunt gebruiken.