De beste lipsticktinten voor elke huidskleur

lipsticktinten voor elke huidskleur

De drie basiskleuren

Wanneer men het over lipsticktinten heeft, praten zij in principe over de verschillende tinten van drie basiskleuren. Deze kleuren zijn roze, rood en nude. Nude lipstick is hetzelfde als huidskleur lipstick. Wanneer je een nude lipstick gebruikt, is het verstandig een te kiezen die net niet met jouw huid overeenkomt. Anders lijkt het alsof je geen lippen hebt. Een andere oplossing is het gebruiken van lipgloss. Bij het gebruik van roze en rode lipstick is bepalen welke tint het beste past iets moeilijker. Gelukkig staat hieronder een handige gids naar de beste tinten voor jouw huidskleur!

Lipsticktinten voor een lichte tot bleke huid

Mensen met een lichte of bleke huid kunnen beter voor een niet te donkere tint kiezen. Vooral niet wanneer het om rode lipstick gaat. Hier worden zij namelijk nog bleker van. En de meeste mensen lijken in het dagelijks leven liever niet op een vampier. De donkerste roodtint die een lichte huid aankan is een warme karmijntint. Bij roze zijn er twee tinten die goed passen bij een lichte huid. Dit zijn een rooskleurige tint en een pasteltint. De rooskleurige tint is erg warm van aard en geeft een natuurlijke look. Pastelroze lijkt op de kleur die roze limonade heeft en is net iets beter zichtbaar. En dat zonder al te opzichtig te lijken.

Een medium-bruine huid verdient ook een kleurtje

Het is algemeen bekend dat lipstick er anders uitziet bij blanke mensen dan bij niet-blanke mensen. Is je huid dus licht tot donkerbruin? Dan ziet roze lipstick er dus lichter uit op jouw lippen. Tinten roze die wel goed bij jou passen zijn bijvoorbeeld kauwgum roze, punch of fuchsia. Wat wel een voordeel is, is dat bordeauxtinten juist mooier lijken op jouw lippen. Je moet wel uitkijken met roodtinten die naar bruin neigen. Deze zijn alsnog iets te donker als je echt rode lippen wil houden.

Lipsticktinten voor een donkere huid

Hoewel een roodbruine lipstick misschien niet zo goed samengaat met een medium-bruine huid, is deze perfect voor zwarte vrouwen. Dit is ook het geval voor hele donkere tinten roze, zoals rosewood. Dit geldt in het bijzonder voor dark skin vrouwen. Deze vrouwen hebben vaak de meeste moeite met het vinden van zowel een goede foundation als een goede lipstick. Dit is omdat make-up advertenties meestal gericht zijn op vrouwen met een lichtere huidskleur. Tegenwoordig komt daar, met dank aan Rihanna’s Fenty Beautylijn, langzamerhand een einde aan.