Draagt ze nou wel of geen make up?

wel of geen make-up?

De “no make up”-look, wat is het precies?

Het kan soms voorkomen dat je naar iemand kijkt en niet precies kan zeggen of diegene make up draagt. Je zal niet de eerste zijn die dit overkomt. De persoon waar je dan naar kijkt, draagt waarschijnlijk wel een paar producten draagt. Er is niet veel voor nodig om zo’n look te maken. Als eerste vul je je wenkbrauwen in met een potlood en wenkbrauwgel. Daarna breng je een laag foundation aan en ga je hier overheen met poeder. Als laatste breng je een dun laagje mascara aan. Natuurlijk kun je ook nog een nude lipstick opdoen, alhoewel dit volkomen optioneel is. Maar zijn er ook nadelen aan deze look? Om heel eerlijk te zijn, ja. Gelukkig kun je hieronder lezen hoe je hier iets aan doet.

Het verschil met een gezicht zonder make up

Wanneer je gezicht schoon is, heb je geen kans dat haar aan je lippen blijft plakken vanwege de lipstick. Ook loop je geen risico op een uitgelopen look aan het einde van de dag. Aan de andere kant zie je wel imperfecties in je gezicht. Denk hierbij aan mee-eters, rode vlekken, eventuele wondjes, en natuurlijk wallen. Wanneer je dit liever niet ziet als je toevallig in de spiegel kijkt, kun je je beter opmaken.

Kritiek op make up

Als je toch make up draagt om er goed uit te zien, zullen er altijd mensen zijn met kritiek. Deze zullen het vals adverteren noemen, wanneer je natuurlijk opgemaakt bent. Diezelfde critici zullen vragen of je ziek bent wanneer je niet opgemaakt bent. In deze situatie lijkt het alsof je gewoon niet kunt winnen. Maar je hoeft toch niet iedereen tevreden te stellen? Inderdaad. En dat is precies de houding die je in dit geval dient te hebben.

Doe waar jij je goed bij voelt

Make up is een kunst. Hierbij maakt het niet uit wat anderen vinden van hoe jij er uit ziet. Het is en blijft een kunstvorm om jezelf of anderen op te maken. Zolang jij je mooi en comfortabel voelt, is het goed. Dus als je er graag vlekkeloos uitziet in het openbaar en je daarom opmaakt, is dat geheel jouw keuze. Je hebt hierin alle vrijheid om de kritiek die je krijgt voor een zogenaamde valse advertentie te negeren. Het is immers toch jouw gezicht? Een ander heeft er helemaal niets mee te maken hoe extravagant of subtiel jij je uitdrukt.